fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

header stoelen

Waarom duurzaam reizen?

Reizen is fantastisch! Helaas heeft ook jouw reis negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Duurzaam reizen betekent niets anders dan wanneer je reist, je ook rekening houdt met het milieu en de leefomstandigheden van mensen, zodat volgende generaties kunnen genieten van de mooie plekken op onze planeet.

wereldbolEr zijn veel redenen om duurzaam op reis te gaan. Wij verbruiken allemaal energie, wat zorgt voor CO2-uitstoot met klimaatverandering als gevolg. Ontwikkelingen als ontbossing, het broeikaseffect, luchtvervuiling en uitputting van energiebronnen zijn slechts enkele voorbeelden waarom duurzaam ondernemen zo belangrijk is. En als we op reis gaan en van de auto of het vliegtuig gebruik maken, zorgen we voor extra veel CO2 uitstoot.

Transport heeft de grootste impact op de CO2-voetafdruk van een reis (50%), daarna volgt de accommodatie (35%) en als derde ‘recreatie ter plaatse’ (15%).

De ANVR over Duurzaam Toerisme: “Wij doen ons uiterste best om de negatieve effecten van het toerisme tot een minimum te beperken en de positieve effecten juist te versterken. Toerisme kan een sleutel zijn tot het verbeteren van welvaart, welzijn, natuur en milieu. Ons medeverantwoordelijk voelen voor de gehele toeristische keten, waardoor toerisme een bijdrage levert aan duurzame ontwikkelingen.”

Wist je dat…?

vliegtuig

Vliegen, ondanks de luchthavenbelastingen en andere toeslagen, nog steeds onbelast is voor het milieu? Via GreenSeat bieden wij je de mogelijkheid aan om de schadelijke uitstoot van je vliegreis te compenseren via duurzame energie- en besparingsprojecten. Op deze manier kun je op een eenvoudige én voordelige manier bijdragen aan het tegengaan van ons gezamenlijke klimaatprobleem.

Waarom duurzaam reizen met GreenSeat >

Confidental Infomation