fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Wat is het verschil tussen CO2-neutraal en klimaatneutraal?

Als je jouw reizen compenseert via GreenSeat, reis je CO2-neutraal. Een veelgebruikte term die daar op lijkt, is klimaatneutraal. De termen CO2– neutraal en klimaatneutraal hebben echter wel verschillende betekenissen.

CO2-neutraal

Door het verbranden van fossiele brandstoffen, zoals benzine en aardgas, wordt er veel CO2 uitgestoten. Vervoermiddelen zoals auto, bus, boot of vliegtuig zorgen er dus voor dat er veel CO2-uitstoot in de atmosfeer terecht komt. Als je CO2-neutraal reist, heeft de CO2-uitstoot van jouw vervoermiddel echter geen impact op het klimaat.

Klimaatneutraal

Bij vliegen is het net wat anders. Vliegtuigen veroorzaken naast CO2 ook nog andere componenten in de atmosfeer, zoals roet, condensstrepen en stikstofoxiden. Hierdoor is het effect van vliegen op het klimaat veel groter. De uitstoot van vliegreizen is namelijk meer dan alleen CO2. Als je ook al die andere gassen zou compenseren, reis je klimaatneutraal.

De keuze van GreenSeat

Bij GreenSeat hebben we ervoor gekozen om onze klanten CO2-neutraal te laten reizen, aangezien CO2 de grootste component van reizen is. Door alleen de CO2 te compenseren, worden de kosten van de bijdrage overzichtelijker en aantrekkelijker. Uit onderzoek is gebleken dat er dan meer mensen bereid zijn om te compenseren. Wij van GreenSeat willen er op deze manier voor zorgen dat groener reizen voor nog meer mensen aantrekkelijk wordt. Hoe meer mensen groener reizen, hoe minder de impact is op het klimaat.

Confidental Infomation