fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Ambassadeur GreenSeat Floortje Dessing geeft startschot TukTuk Tour

Over 40 jaar zal toerisme naar verwachting even vervuilend zijn als de rest van alle industrieën bij elkaar. Tegelijkertijd is reizen naar verre oorden nog nooit zo populair geweest als nu. “De hoogste tijd om groener en socialer te reizen”, vindt journaliste Aranka van der Pol.  Om aandacht te vragen voor duurzaam reizen vertrekt zij  op 21 augustus met haar hond met een elektrische tuktuk naar Portugal. Dat vinden we bij GreenSeat natuurlijk fantastisch en daarom sponsoren wij Aranka en de Tuk Tuk toer!

In drie maanden tijd reist Van der Pol met een azuurblauwe tuktuk langs de westkust van Nederland, via België, Frankrijk en Spanje naar Portugal. Onderweg zoekt zij naar groene adresjes en interviewt politici, journalisten, wijnboeren en hoteleigenaren over duurzaamheid. Alle artikelen, video’s en weblogs van dit avontuur zijn te vinden op de website Travel2Share.com die bij vertrek wordt gelanceerd.

Programmamaakster en ambassadeur van GreenSeat Floortje Dessing over deze speciale tour: “Thuis blijven is natuurlijk altijd het beste voor het milieu. Maar als je toch wilt genieten van de diversiteit aan natuur en cultuur is het noodzakelijk dat we bewuster gaan reizen. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door compensatie van CO2-uitstoot via GreenSeat, te logeren in kleinschalige accommodatie of het inhuren van locale gidsen. Daarom ondersteun ik dit initiatief.” In samenwerking met Dessing wordt medio 2013 het reisboek naar aanleiding van het avontuur gepubliceerd bij Keff & Dessing Publishing.

“Ik verwacht onderweg bijzondere ontmoetingen en meeslepende verhalen op te doen”, vertelt Van der Pol. “De elektrische tuktuk kan 50-80 kilometer rijden voordat deze opgeladen moet worden, waardoor ik regelmatig ergens moet aankloppen om de stekker in het stopcontact te pluggen.”

In de koffer: een Fortune cooker, telefoonoplader op zonne-energie, Nomadics slippers, fairtrade kleding van Nukuhiva en de Groene Vakantiegids.

Confidental Infomation