fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Windmolens in India

Elektriciteit in India is slechts sporadisch beschikbaar en veelal opgewekt met centrales die, de toch al vervuilde, lucht zeker niet schoner maken. Door de komst van deze windmolens worden lokale huishoudens voorzien van een stabiele toevoer van schone energie. Met een goede en betrouwbare toegang tot schone energie verbetert hun leefsituatie.

windenergie-india

Verbetering van de leefomstandigheden

Door de plaatsing van windmolens heeft de lokale bevolking nu een betrouwbare toevoer van energie. Deze schone energie is een goede vervanging voor de traditionele en vervuilende energie die voorheen werd gebruikt. De plaatsing van windmolens zorgt tevens voor sociale en economische groei in India. Het project creëert namelijk veel werkgelegenheid en leidt de werknemers op tot experts op het gebied van windenergie.

De windmolens zijn opgezet in samenwerking met een Indiaas bedrijf dat naast zijn financiële doelstelling ook zijn sociale rol erg serieus neemt. Zo investeren ze in infrastructuur en zijn ze betrokken bij de bouw van een school, een bibliotheek en andere lokale projecten.

Tegengaan klimaatverandering

Door de verandering van vervuilende energiecentrales naar windmolens wordt er veel uitstoot voorkomen. De uitstoot van CO2 door reizen draagt bij aan klimaatverandering. Door windmolens in India mogelijk te maken zorg je dat de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer niet verder stijgt. Bovendien worden vakantiebestemmingen als India ook voor toekomstige generaties reizigers behouden.

Boek een GreenSeat, Jij maakt het mogelijk!

Download hier de Factsheet >

    Een van de zeven windmolens Een van de zeven windmolens Onze projectpartner steunt veel lokale initiatieven Onze projectpartner steunt ook een school Onze projectpartner is betrokken bij Children's Day Celebration
Confidental Infomation