fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Houtskoolovens in Afrika

In Afrika kookt ongeveer 94% van de huishoudens op het platteland op open vuur. Dit leidt tot veel ontbossing en gezondheidsklachten. Door ontbossing houdt de bodem minder goed water vast en erodeert, met alle negatieve gevolgen voor de landbouw en het klimaat.

Wist je dat… het koken op open vuur doodsoorzaak nummer 4 in de wereld is?(!)

In samenwerking met de lokale bevolking zijn daarom efficiënte houtskoolovens ontwikkeld. De houtskoolovens worden geproduceerd in Afrikaen verkocht door het hele land. De ovens gaan klimaatverandering tegen en verbeteren tegelijkertijd de situatie voor de lokale bevolking.

Verbetering van de leefomstandigheden

Families op het platteland in Afrika besteden tot 15% van hun inkomen aan brandhout of tot 6 uur per dag aan het verzamelen van brandhout. Het zoeken van hout gaat ten koste van andere huishoudelijke bezigheden, werk buitenshuis of aandacht voor de kinderen. Kinderen moeten regelmatig helpen in het huishouden, terwijl ze eigenlijk naar school horen te gaan.

Een houtskooloven bespaart $110 per familie per jaar. Het koken van een maaltijd staat dan niet meer gelijk aan het roken van 40 sigaretten per dag en de mensen hebben minder lichamelijke klachten (rug, nek) door het dragen van hout.

Tegengaan klimaatverandering

Door het gebruik van één houtskooloven wordt 390 kilogram houtskool per jaar vermeden ten opzichte van koken op open vuur of inefficiënte ovens, dit voorkomt ontbossing, waarmee 2390 kg uitstoot wordt voorkomen.

De uitstoot van CO2 door reizen draagt bij aan klimaatverandering. Doordat jij houtskoolovens in Afrika  mogelijk maakt, zorg jij dat de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer niet verder stijgt.

Boek nu een GreenSeat, jij maakt het mogelijk!

Download hier de Factsheet >

    undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined
Confidental Infomation