fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Biogas in Afrika

Veel mensen in de landelijke gebieden van Afrika hebben geen beschikking over gas en elektriciteit. De gezinnen bereiden hun maaltijd daarom boven een houtvuur, vaak in huis. Koken met hout is slecht voor het milieu en bovendien heel schadelijk voor de gezondheid. Een eigen biogasinstallatie kan voor deze gezinnen de oplossing zijn. Een eenvoudige biogasinstallatie kan al functioneren als een gezin beschikt over minimaal twee stuks vee. Een dergelijke installatie levert voldoende gas voor een kooktoestel en een lamp.

Hoe werkt het?

Met je GreenSeat CO2-compensatie investeer ook jij in het project die biogasinstallaties voor gezinnen met een boerderij in Afrika toegankelijk maakt. Op het eigen land van het gezin wordt een biogasinstallatie gebouwd. De mest van het eigen vee wordt verzameld en in de installatie gestopt. In de installatie wordt de mest ‘opgegeten’ door bacteriën, waardoor biogas ontstaat. Dit gas wordt naar het aangrenzende huis geleid, waar het voor koken en verlichting wordt gebruikt. De verwerkte mest – bioslurry – die achterblijft, is een vruchtbare meststof.

Lokale ondernemers worden opgeleid in de bouw en het onderhoud van ervan. Gezinnen investeren zelf in de aanschaf van een installatie en worden daarbij ondersteund door het project. Voor de overige kosten wordt vaak gebruik gemaakt van microfinanciering. Deze investering is binnen een paar jaar weer terugverdiend. Het project maakt schone energie bereikbaar voor het armste deel van de lokale bevolking.

Tegengaan klimaatverandering

De uitstoot van CO2 door te reizen draagt bij aan klimaatverandering. Door het gebruik van biogas in Afrika mogelijk te maken zorg jij dat de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer niet verder stijgt.

Boek nu een GreenSeat, jij maakt het mogelijk!

Dit project is opgezet in samenwerking met Hivos. GreenSeat werkt samen met Hivos aan de kennis en techniek om biogasinstallaties te realiseren door vooraf te investeren middels carbon credits, ook wel CO2 credits genoemd.

    undefined undefined undefined undefined undefined undefined
Confidental Infomation