fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Historie en ambities

GreenSeat is opgestart door Niels Korthals Altes. Niels reisde destijds de hele wereld over voor zijn werk bij een grote Nederlandse multinational. Maar hij zat eigenlijk niet zo lekker, elke keer in dat vliegtuig. Hij kwam er achter welke impact die paar vluchten per jaar (en het waren er wel wat meer dan een paar) eigenlijk hadden. Zijn totale CO2-voetafdruk was velen malen groter dan die van de gemiddelde Nederlander, door al die reizen. Dat moet toch anders kunnen, dacht hij.

Op zoek naar de mogelijkheden van groener reizen bleek al snel dat er nog maar weinig duurzame alternatieven zijn (zoals vliegtuigen op zonnepanelen, auto’s en bussen op waterstof, treinen op groene stroom). De alternatieven waar luchtvaartmaatschappijen mee bezig zijn (gelukkig, ze zijn er mee bezig!) zijn helaas nog lang niet beschikbaar. Hij ontdekte het project COOL Flying, in 2002 opgezet door Multatuli Travel en Business for Climate. Niels bood zijn tijd aan en gaf het project zijn huidige naam: GreenSeat was geboren.

In de loop der jaren is GreenSeat gegroeid en onderdeel van Climate Neutral Group geworden. Inmiddels kan je bij GreenSeat ook onderzoeken welk vervoersmiddel de minste uitstoot heeft en natuurlijk kan je GreenSeat CO2-compensatie boeken!

Confidental Infomation