fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Compenseren via klimaatprojecten, wat is dat?

Via GreenSeat kunt u de CO2-uitstoot uw reis compenseren via duurzame energieprojecten. Dankzij deze projecten krijgen huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie.
Maar hoe werkt dat eigenlijk? En in welke projecten investeert u dan? Wij leggen het u graag uit.

Welk project steun ik?

Door de uitstoot van uw reis te compenseren, investeert u onder andere in het biogasproject in Cambodja. Dit project plaatst zogenaamde ‘biovergisters’ in dorpen waar men nauwelijks toegang heeft tot gas en elektriciteit. Dankzij de vergisters hebben huishoudens toegang tot biogas, wat afkomstig is van de uitwerpselen van hun eigen vee.

Waarom verbeteren de leefomstandigheden van deze mensen?

Voordat deze huishoudens toegang kregen tot biogas, hadden deze mensen bijna geen toegang tot betrouwbare energie. De maaltijd moest bijvoorbeeld altijd op open vuur worden bereid. Koken met hout is duur, ongezond, tijdrovend en slecht voor het milieu. Dankzij de komst van biogas hoeven mensen geen hout meer te sprokkelen, leven ze gezonder en hebben ze altijd toegang tot energie.

Wat betekent het compenseren van mij reis voor het klimaat?

Reizen is leuk en ontspannend, maar het veroorzaakt ook een hoop CO2-uitstoot. Door te investeren in het Biogasproject in Cambodja wordt daar een hoop CO2-uitstoot voorkomen. Daarmee wordt de CO2-uitstoot van jouw reis teniet gedaan. De CO2 van jouw reis is dan gecompenseerd, wat betekent dat de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer niet verder toeneemt. Jouw reis is dan een stuk minder schadelijk voor het klimaat.

Meer informatie over projecten?

Wil je meer weten over de klimaatprojecten van GreenSeat ? Klik dan hier
Of kijk verder op de site. Hier vind je alle informatie over groen reizen, klimaatprojecten en compensatie.

Confidental Infomation