fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

5 tips om duurzaam op vakantie te gaan

 

Tip 1: Kies het groenste vervoermiddel! 

Kies voor het vervoersmiddel dat de minste uitstoot veroorzaakt om op je bestemming te komen. Dit overzicht geeft je inzicht in de CO2-uitstoot in kilometers per vervoersmiddel. Vergelijk de alternatieven…

 

Tip 2: Vergelijk reisorganisaties op duurzaamheid en CO2 compensatie

Hoe groen is jouw reisorganisatie nou echt? Of is alleen het logo groen?
Drie punten waar je op kunt letten:

  1. Wordt een GreenSeat CO2-compensatie al aangeboden? Bekijk hier de GreenSeat reisorganisaties.
  2. De reisorganisaties die met ons samenwerken hebben meestal een uitgebreider duurzaamheid op duurzaamheid. Op hun websites is daar meestal iets over te vinden en zo niet informeer dan bij jouw reisorganisatie wat ze doen op het gebied van duurzaamheid. Zo help je mee aan de verandering!

Tip 3: Kies voor een directe vlucht naar jouw vakantiebestemming. 

Vaak zijn indirecte tickets (met veel overstappen) goedkoper, omdat het voor luchtvaartmaatschappijen een manier is om een vliegtuig voller te krijgen. Mooi meegenomen toch die korting? Wij zien redenen om toch voor die directe vlucht te kiezen:

  1. Het is veel relaxter. Overstappen kost veel tijd en je wilt toch zo snel mogelijk op jouw bestemming zijn?
  2. Bij het opstijgen verbrand je veel kerosine, twee of meerdere keren opstijgen is dus inefficiënt en zorgt voor veel onnodige CO2-uitstoot.
  3. Teken jouw reis met overstappen eens uit op de kaart:

 

Vaak zie je dat je via veel omwegen pas op jouw vakantiebestemming belandt. Het is alsof je van Rotterdam via Groningen naar Amsterdam rijdt. Niet echt logisch toch?

Gebruik Google Maps.

 

 

Tip 4: Kies voor de groenste airline!

Er zijn verschillende redenen op klimaatgebied waarom de ene airline de andere niet is, je kunt dit aan de buitenkant helaas niet zien!

Gelukkig is er de Atmosfair Airline Index (AAI). Deze ranglijst geeft een overzicht van de prestaties van 125 luchtvaartmaatschappijen op het gebied van milieu en van CO2-efficientie. Label A staat voor de beste score en G voor de slechtste score. In de label A is tot nu toe nog geen airliner geclassificeerd. Onze (semi) nationale carrier KLM staat op de 12e plaats met een C-label.

Download Airline Index 2014 in pdf >

 

Tip 5: Reis op een groene stoel – compenseer de CO2-uitstoot van jouw reis.

Heb je voor het groenste vervoersmiddel gekozen, maar veroorzaakt jouw reis nog wel CO2-uitstoot? Kies er dan voor om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren via GreenSeat. Je CO2-uitstoot compenseren is gemakkelijk en helemaal niet duur. Eén vinkje tijdens het boeken bij jouw reisorganisatie en jouw reis wordt gecompenseerd of compenseer jouw reis zelf op GreenSeat.nl. Zo steun je duurzame energieprojecten en geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Dit zorgt voor minder CO2 en een verbetering van de leefomstandigheden voor lokale families. Goed voor mens en klimaat!

Confidental Infomation