fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

LOGO DEFINITIEF100% klimaatneutrale bedrijfsvoering

Footprint Travel vindt dat duurzaam reizen begint bij het kiezen voor een duurzame onderneming. Daarom heeft Footprint Travel gekozen om klimaatneutraal te ondernemen via Climate Neutral Group. Om zo ook een bijdrage te geven aan een klimaatneutrale economie. De CO2 uitstoot in kaart te brengen geeft bewustzijn in keuzemogelijkheden om bijvoorbeeld bewust om te gaan met grondstoffen (papier, energie, vervoer). In 1 dag ging Footprint Travel voor de eigen bedrijfsvoering in Nederland naar 100% klimaatneutraal!

PaulienFootprintTravelVoor Footprint Travel is het simpel: “Als je graag een duurzame organisatie wilt zijn, dan moet je bewuste keuzes maken voor het klimaat. Je klant verwacht niet anders van je.” Aldus Paulien van der Geest, eigenaar. “Eigenlijk is het heel simpel. Er zijn zaken in je bedrijfsvoering die je structureel kunt aanpassen, waardoor je het klimaat minder belast. Paperless office, reizen per open baar vervoer, kiezen voor groene energie.

Wat er dan nog overblijft, wat je echt niet kunt of wilt veranderen, dat compenseer je met duurzame energieprojecten. Wij verkopen verre reizen, als gevolg vliegen we om de bestemmingen te bekijken. Die vluchten compenseren we dus. Onze bedrijfsvoering was al dusdanig ingericht dat CO2 compensatie werkelijk peanuts was, qua tijd en geld. Het was binnen een paar uur gemakkelijk geregeld via de website van Climate Neutral Group. Had ik dat geweten, dan had ik het al veel eerder gedaan.”

Meer weten over duurzame energieprojecten >> 

Footprint Travel kiest voor GreenSeat

weegschaal GSGroen reizen wordt de toekomst, daar gelooft Footprint Travel in. Je gaat op vakantie voor de beleving, het avontuur, om nieuwe mensen te leren kennen of voor je welverdiende rust. Dat die reis ook negatieve gevolgen heeft voor het klimaat, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Om groener reizen aan te bieden heeft Footprint Travel gekozen voor GreenSeat COcompensatie.

“De projecten van GreenSeat spraken ons aan, omdat het tegelijkertijd een soort ontwikkelingshulp is. Het is heel concreet en tastbaar. Daar worden we zelf enthousiast van en dan is het ook weer makkelijker over te brengen naar je reizigers.” 

Paulien van der Geest | Footprint Travel

Confidental Infomation