fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

cookstoves-oegandaEfficiënte houtovens in Afrika

De uitstoot van CO2 wordt nu ook gereduceerd door investeringen in houtovens in Afrika. Behalve dat het ontbossing scheelt, bespaart een houtoven $110 per familie per jaar. Het koken van een maaltijd staat dan niet meer gelijk aan het roken van 40 sigaretten per dag en de mensen hebben minder lichamelijke klachten (rug, nek) door het dragen van hout. Dat is nog eens een mooi effect van groener reizen!

Zie film >>

biogas-cambodjaBiogas in Afrika

Meer dan de helft van de bevolking van Afrika heeft geen toegang tot gas en elektriciteit. Vooral op het platteland is er een tekort aan energie. Biovergisters voorzien huishoudens van schone brandstof om te koken en gas voor verlichting. Deze voorkomt rook uit de keuken, gezondheidsproblemen worden verminderd en het produceert een vruchtbaar, organisch overblijfsel, ‘slurry’, dat gebruikt wordt als mest in de landbouw.

Zie film >>

wind-indiaWindenergie in India

Dagelijks ademen miljoenen inwoners van India zwaar vervuilde lucht in. Een belangrijke oorzaak van de luchtvervuiling is de energieopwekking via kolencentrales en de verbranding van hout om te koken. Dankzij onze windenergieprojecten in India, worden de lokale huishoudens in vaak afgelegen gebieden voorzien van stabiele en schone energie. Zo wordt de CO2-uitstoot door vervuilende kolencentrales en verbranding van hout gereduceerd.

Vraag hoge resolutie afbeeldingen aan >>

Confidental Infomation