fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Je vlucht compenseren is het nieuwe normaal

GreenSeat heeft in het afgelopen half jaar verschillende nieuwe ambassadeurs mogen verwelkomen! Meerdere reisorganisaties kiezen ervoor de CO2-compensatie voor al hun klanten in te regelen en op zich te nemen. Zo nemen ze de verantwoordelijkheid voor de uitstoot van de gehele organisatie. Uit eerder onderzoek van GreenSeat bleek dat dit precies is wat de consument wil. Ze zien compensatie het liefst inbegrepen in de prijs.

De Zweedse markt is al langer in beweging, het woord vliegschaamte is oorspronkelijk een Zweeds woord (flygskam). Het woord staat voor gevoel van schaamte dat mensen ervaren wanneer ze gebruik maken van het vliegtuig, terwijl er duurzamere alternatieven zijn. Quality Travel en Airtours, twee Zweedse reisorganisaties, hebben een bewuste keuze voor CO2-compensatie gemaakt. Zij kiezen ervoor het gemakkelijk voor hun reizigers te maken, en zorgen ervoor dat hun reizigers hier zelf niet over na hoeven te denken.

Ook Silvetjet vakanties, een Belgische touroperator voor luxe vakanties, heeft ervoor gekozen om de gehele uitstoot voor haar reizigers te compenseren. Silverjet is de eerste Belgische touroperator die al haar reizigers duurzamer laat vliegen. Dit doen zij met houtskoolovens en biogas in Afrika en Windmolens in India. Deze projecten zorgen naast CO2-compensatie ook voor een verbetering van de leefomstandigheden van de lokale bevolking. Ook de zakelijke markt is in beweging, Wens Business events kiest ervoor de compensatie voor haar zakelijke klanten in te regelen.

Dit laat zien dat CO2-compensatie een geaccepteerd instrument is om de impact van je vakantie te verminderen. Reisorganisaties nemen hierin hun verantwoordelijkheden en bieden hun reizigers handvaten om de reis zo duurzaam mogelijk te organiseren. Steeds meer consumenten willen ook op vakantie en op reis een duurzame keuze maken. Reisorganisaties spelen in op deze behoefte door de CO2-compensatie voor hun rekening te nemen. Tegelijkertijd is het belangrijk te noemen dat dit reizigers niet van hun eigen verantwoordelijkheden ontslaat. Bij een gemiddelde vakantie zorgt de vliegreis voor 80-90% van de CO2-uitstoot. Kiezen voor de trein in plaats van het vliegtuig maakt je vakantie al een stuk duurzamer. En een vakantie dichterbij huis kan net zo leuk zijn als een vakantie ver weg!

Biedt jouw reisorganisatie al CO2-compensatie aan? Neem contact op met je reisorganisatie of compenseer zelf de CO2-uitstoot van je vakantie hier.

Bekijk de websites van Quality Travel, Airtours,  Silverjet en Wens Business events voor het vakantieaanbod!

Confidental Infomation