fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Boekenladder: 6 bewuste boeken voor op reis

Ga je binnenkort op vakantie en weet je nog niet welk boek je mee wilt nemen? Wat dacht je van een mooi en inspirerend boek over bewust reizen en/of het klimaat? Er zijn veel inspirerende en motiverende boeken in deze categorie te vinden. Wij geven je 6 interessante titels.

1. Eerste Hulp bij Klimaatverandering
Eerste Hulp bij Klimaatverandering werd geschreven door Anabella Meijer en Rolf Schuttenhelm, en coauteurs NežA Krek en Hille Takken. Dit boek laat je zien dat klimaatverandering helemaal niet saai, langdradig en oninteressant is. Het boek is speciaal geschreven om klimaatverandering tot een leuk onderwerp te maken, waar je echt iets van kunt leren voor een mooiere toekomst.

2. Denk na over wereldbevolking en klimaatverandering
Chris Hooijkaas schreef Denk na over wereldbevolking en klimaatverandering. Dit boek geeft je nieuwe inzichten en nodigt je uit om eens kritisch na te denken over de onderwerpen. Huidige ontwikkelingen worden goed in beeld gebracht en vragen je om eens vanuit verschillende hoeken te kijken naar klimaatverandering.

3. 10 Klimaatacties die werken
Het boek 10 Klimaatacties die werken werd door Pieter Boussemaere geschreven en bevat handige, snelle en makkelijke tips voor consumenten die bij willen dragen aan het tegengaan van de klimaatverandering. Het klimaatprobleem wordt aangehaald en de schrijver laat op een eenvoudige manier zien hoe iedereen kan bijdragen aan het vinden van de oplossing.

4. De Groene Illusie
Maarten van Andel schreef De Groene Illusie om mensen te stimuleren eens na te denken over de energietoekomst. Het gaat dan ook niet om de manier waarop we nu met energie omgaan, maar vooral om hoe de toekomst eruit ziet als het om energie gaat. Daarnaast wordt er een Energie Top 10 gegeven én krijg je echt stof tot nadenken over de energiedoelen die op relatief korte termijn moeten worden behaald.

5. Warme Aarde, Koel Hoofd
Warme Aarde, Koel Hoofd werd geschreven door Simon Rozendaal. Hij maakt de energietransitie duidelijk en geeft een heel nieuwe kijk op het toch wel wat beladen onderwerp in deze tijd. De schrijver neemt zelf een heel duidelijk motto in, namelijk ‘voorzichtig veranderen’. In dit boek lees je precies waarom hij hier zo over denkt.

6. Hoe gaan we dit uitleggen
Jelmer Mommers maakt het hele klimaatverhaal helder. In Hoe gaan we dit uitleggen bespreekt hij het klimaatprobleem op een geheel eigen wijze. Hierbij is vooral veel aandacht besteed aan het voorkomen van een depressief verhaal. Eerlijk is het zeker wel. We stevenen af op een onleefbare aarde wanneer we op deze manier doorgaan en de schrijver maakt duidelijk hoe je dit uitlegt. Na het lezen van dit boek heb je zeker meer dan voldoende om over na te denken.

Start met een duurzame reis
We hebben je inspiratie gegeven over de boeken die je kunt lezen op vakantie, maar heb je al nagedacht over je reis? Een vliegreis of bijvoorbeeld treinreis zorgt voor veel CO2-uitstoot. Hoe ga je hiermee om? Via GreenSeat kun je deze CO2-uitstoot compenseren. Dat is pas echt een goed begin van je vakantie!

Confidental Infomation