fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Projecten van GreenSeat doen méér dan CO2-compensatie

GreenSeat biedt iedereen de mogelijkheid om een reis per vliegtuig, bus, auto of trein te compenseren. Het compenseren van de CO2-uitstoot, ofwel het reduceren van je CO2-uitstoot, zorgt ervoor dat de uitgestoten hoeveelheid CO2 op een andere plek wordt voorkomen. De klimaatprojecten zorgen naast CO2-compensatie voor een verbetering van de leefomstandigheden van de lokale bevolking. Zo heeft jouw compensatie een impact op de samenleving!

De ontwikkeling van houtskoolovens

In Afrika kookt bijna 94% van de huishoudens op open vuur. Hierdoor is er niet alleen sprake van veel ontbossing, maar er ontstaan ook veel gezondheidsklachten. Wereldwijd sterven jaarlijks meer dan vier miljoen mensen aan longziektes veroorzaakt door koken op open vuur en houtskool; dat is meer dan aids, malaria en tbc bij elkaar. De landbouw en het klimaat worden negatief beïnvloed door de ontbossing, vooral omdat de bodem onvoldoende in staat is om water vast te houden. De bodem erodeert, met alle gevolgen van dien. Daarom zijn er efficiënte houtskoolovens ontwikkeld in samenwerking met de lokale bevolking. Deze ovens verbeteren de situatie voor de lokale bevolking én gaan klimaatverandering tegen.

Een maaltijd voor 40 sigaretten per dag

Het koken van een maaltijd op open vuur, staat gelijk aan het roken van maar liefst 40 sigaretten per dag. Het gebruik van efficiënte houtskoolovens kan dit voorkomen.. Het kost dagelijks gemiddeld 7 uur om voldoende brandhout te verzamelen. Dit is vaak de verantwoordelijkheid van de vrouw. Kinderen moeten vaak helpen waardoor zij niet naar school kunnen. Een familie bespaart op jaarbasis $110 met een houtskooloven. De tijd en geld die hierdoor bespaart wordt geeft veel gezinnen de mogelijkheid hun kinderen naar school te sturen.

Sustainable Development Goals

Samen met de Climate Neutral Group werkt het project aan reductie en compensatie van CO2-uitstoot én levert het een bijdrage aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). De SDG’s zorgen voor een beter klimaat en betere leefomstandigheden voor de lokale bevolking. Deze SDG’s, ofwel klimaatdoelen, kunnen per klimaatproject verschillen. Onder deze doelen vinden we bijvoorbeeld duurzame steden en buurten, betaalbare en schone energie, schoon water en sanitaire voorzieningen. Meer informatie is te vinden op deze pagina.

Voordelen op het vlak van klimaatverandering

De houtskoolovens voorkomen ontbossing en dit heeft een grote impact. Het gebruik van een enkele houtskooloven kan maar liefst 2390 kilogram uitstoot voorkomen. Reizen zorgt voor extra CO2-uitstoot en dit resulteert in klimaatverandering. Wanneer jij jouw CO2-uitstoot compenseert via GreenSeat, dan zorg jij ervoor dat er meer houtskoolovens in Afrika gerealiseerd kunnen worden. Zo stijgt de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer niet en voorkom je dat je bijdraagt aan de klimaatverandering.

Compenseer met GreenSeat

Je kunt veel voor anderen, waaronder de Afrikaanse huishoudens, betekenen door je CO2-uitstoot te compenseren. Bekijk de projecten van GreenSeat en compenseer je reizen. Je kunt het allemaal eenvoudig online regelen.

Confidental Infomation