fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

De 5 mooiste bestemmingen per trein vanaf Utrecht

Mooie bestemmingen in het buitenland zijn gemakkelijker te bereiken dan je denkt!? Je kunt met de trein prima naar prachtige landen en steden reizen. Daarnaast is het gemak van treinreizen voor veel een doorslaggevende factor om het vliegtuig te laten staan. Je hoeft niet in de rij te staan om je koffers in te checken en de douane door te komen. De extra beenruimte en geen restricties voor het gewicht van je koffer maken het daarbij compleet. De treinreiswinkel helpt je om eenvoudig je treinreis te regelen en te boeken. Wij geven je 5 prachtige steden om per trein naartoe te reizen vanaf Utrecht.

1. De romantiek van Parijs

Je kunt vanaf Utrecht Centraal met de trein naar Parijs om te gaan genieten van de romantiek van deze prachtige stad. Geniet van de muzikanten langs de grachten, van de sfeer van de Eiffeltoren en natuurlijk van een mooie rondvaart. Je kunt al binnen vier uur in hartje Parijs staan om een bezoekje te brengen aan de meest populaire eyecatcher: de Eiffeltoren. Deze werd in het jaar van de honderdste verjaardag van de Franse revolutie (1889) geopend en diende als monumentale toegang tot de wereldtentoonstelling die in dat jaar plaatsvond.

2. Shoppen in Berlijn

Ga je liever winkelen in een mooie en drukke stad vol sfeer? Binnen zes uurtjes ben je vanaf Utrecht Centraal in Berlijn om daar lekker te gaan shoppen. Hier kun je alle grote merken vinden, maar je kunt natuurlijk ook eindeloos genieten van al het moois dat de stad je te bieden heeft. Berlijn is een ideale stad om te bezoeken als je van de natuur houdt. Het is namelijk één van de meest groene steden van Europa. Daarnaast staat Berlijn natuurlijk ook bekend om de Berlijnse Muur. Deze 1316 meter lange openluchtgalerie werd door 118 kunstenaars beschilderd in het jaar 1989.

3. Genieten van traditie in München

Duitse traditie is uniek, sfeervol en een beleving op zich. Deze traditie, inclusief lederhosen, vind je terug in de prachtige stad München. Ontdek de highlights van de stad, ga genieten van bekende en minder bekende tradities, bezoek de vele winkels en ontdek een unieke cultuur. Met de trein ben je er al in iets meer dan zeven uur. Ben je in München? Bezoek dan zeker ook het oudste stadspark van de stad, de Hofgarten. Deze tuin werd in Italiaanse Renaissancestijl aangelegd in opdracht van keurvorst Maximiliaan de Eerste. Dit gebeurde in 1613.

4. De torens van Praag

Praag heeft veel bijnamen, zoals De Stad van de Honderd Torens en De Gouden Stad. Alle reden om zelf eens te gaan ontdekken waarom! Ook hiervoor hoef je zeker het vliegtuig niet te pakken want, afhankelijk van de verbinding, ben je al binnen tien uurtjes met de trein vanuit Utrecht in Praag. Ontdek de indrukwekkende gouden ornamenten en de vele oude torens in het historische centrum. De Oude Stad en de Nieuwe Stad worden van elkaar gescheiden door de Na Příkopě, één van de meest beroemde en geliefde winkelstraten van de stad.

5.  Een biertje drinken in Kopenhagen

Kopenhagen is een stad die natuurlijk veel meer te bieden heeft dan enkel bier. Wat dacht je van indrukwekkende architectuur, sfeervolle winkelstraten en bewonderenswaardige highlights? Toch staat de stad vooral ook bekend om de Carlsberg Brouwerij, welke sinds 1847 al tot de grootste brouwerijen ter wereld behoort. In een kleine elf uur sta je er al voor de deur!

Compenseer je reis via GreenSeat

Je hoeft niet te vliegen om indrukwekkende bestemmingen te bezoeken. Natuurlijk zorgt een treinreis ook voor CO2-uitstoot, maar dit is significant minder dan met het vliegtuig. Dit kun je compenseren via GreenSeat, waardoor je voorkomt dat jouw reis bijdraagt aan de klimaatverandering. Leer GreenSeat online kennen en compenseer je reis eenvoudig.

Confidental Infomation