fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

De 5 mooiste treinroutes van Europa

treinNatuurlijk, vliegen is de snelste manier van reizen. Maar tel bij de reistijd het eindeloos gehang op vliegvelden en daar gaat je tijdwinst. De auto? Vaak vermoeiend door onvoorspelbaar fileleed en ondanks het TomTom-tijdperk is het vinden van uitheemse bestemmingen vaak nog een forse opdracht. Nee, zo gek is de keuze voor de trein nog niet als je een Europese trip gaat maken. Comfortabel, betaalbaar en een garantie voor adembenemende vergezichten…

Met de trein kun je met gemak door heel Europa reizen. Je reist comfortabel en uitgerust naar jouw bestemming en onderweg geniet je ook nog eens van de prachtige omgeving.  Daarnaast is reizen met de trein ook erg duurzaam! Wij zetten de mooiste treinroutes van Europa op een rijtje en geven je tips voor je volgende treinreis!

Richting het hoge Noorden

Wil je richting het Noorden? Reis dan met de trein naar Narvik (Noorwegen). Een route die via de imponerende Noorse fjordenkust voert. In deze plaats kun je trouwens door de warme golfstroom uitstekend duiken!

Narvik

Trein naar Narvik

 

Ontdek Oost Europa

Ook een mooie treinroute is vanuit het noordwesten naar het zuidoosten van Europa: ook het met Aziatische invloeden doordrenkte Istanbul is per trein namelijk prima te doen. Met fenomenale uitzichten via onder meer het schilderachtige Wenen, Boedapest en Boekarest. Ook Sofia en Bratislava liggen op die route. Een prima trip dus voor backpackers, zeker omdat de tussenstations in het voormalige Oostblok relatief goedkoop zijn.

Praag

Uitzicht van Praag

 

Neem de Oriënt Express

Trouwens, meer nostalgisch aangelegd? De Oriënt Express – veel comfortabeler dan de naam misschien doet vermoeden – brengt je via grotendeels dezelfde hotspots ook naar het aloude Athene (Griekenland). Alleen is in dat geval Parijs (ook niet verkeerd natuurlijk) het vertrekpunt van een ontspannen en in alle opzichten groene en dus duurzame reis.

Orient Express

Oriënt Express

 

Met de trein in het Verenigd Koninkrijk

Met de trein is bijna alles bereikbaar. Neem nu het Verenigd Koninkrijk, waar het netwerk grotendeels nog in private handen is. Schotland, Wales en Engeland zijn echter met de overkoepelende Interrail-pas prima te bezoeken. Laat je verrassen, want zelfs de kleinste dorpjes beschikken doorgaans over een station!

Verenigd Koninkrijk

De trein Jacobite op viaduct Glenfinnan gaat van Fort William naar Malaig | Schotland

 

Met de trein naar de zon!

Natuurlijk zijn ook Spanje en Italië mooie ’targets’. In de laars van Europa zijn niet alleen plaatsen als Milaan en Rome het bezoeken waard, maar kijk ook eens naar Bologna. En Spanje? Barcelona heeft een fantastische infrastructuur, maar de veel goedkopere hotels en campings in de omgeving zijn met de kusttrein prima bereikbaar.

Rome

Romantisch Rome

 

Kortom: een volop mogelijkheid dus om met de trein deze zomer op pad te gaan! 

Met de trein op vakantie?

Op wandelen en fietsen na is reizen per trein de meest milieuvriendelijke manier van reizen. Want wanneer je met de trein reist stoot verbruik je tot 75% minder CO2-dan bij een vliegreis en tot 66% minder COdan per auto.Ook de uitstoot fijnstof is bij de trein zeer laag vergeleken met auto en vliegtuig. Wil je deze zomer met de trein op vakantie? Treinreiswinkel is de specialist en meest voordelige keuze voor treintickets, treinrondreizen en treinvakanties. Wist je dat de treinrondreizen van de Treinreiswinkel automatisch worden gecompenseerd bij GreenSeat. Een extra groene keuze dus!

Vergeet niet om je reis te compenseren en mee te doen met onze #ReisSelfie actie!

Confidental Infomation