fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

DJ/Producer Sam Feldt is ambassadeur van GreenSeat

De 24-jarige DJ/Producer Sam Feldt, heeft zijn eerste stappen gezet richting zijn doel naar een duurzamere wereld en een schoner milieu door zijn CO2-uitstoot te compenseren met behulp van GreenSeat.

Als ambassadeur van GreenSeat, een organisatie die consumenten en bedrijven de mogelijkheid biedt om groener te reizen, heeft Sam Feldt zijn plan in werking gesteld om zijn CO2-uitstoot, als gevolg van zijn vliegverkeer, te compenseren door zijn bijdrage te leveren aan verschillende wereldwijde Gold Standard gecertificeerde projecten.

https://twitter.com/i/status/986944230995234817

Sam Feldt: “Als gevolg van mijn goede voornemens, die ik in het begin van dit jaar plaatste op mijn social mediakanalen, ben ik trots om mijn ambassadeurschap en samenwerking met GreenSeat te mogen aankondigen. Met gemiddeld 150 vluchten per jaar voor mijn beroep als DJ, realiseer ik mij maar al te goed dat dit een van de eerste ingrijpende stappen is die ik kan nemen om het milieu minder te belasten. Vanaf heden, zal ik al mijn CO2-uitstoot door het toedoen van mijn vliegverkeer compenseren, door te investeren in wereldwijde Gold Standard gecertificeerde CO2-projecten, om zo mijn vluchten CO2-neutraal te maken. Enkele voorbeelden van deze projecten zijn de ontwikkeling van windmolens in India, investeringen in biogas em het voorzien van efficiënte houtovens in Afrika. Ik ben trots om als een van de eerste DJs dit soort stappen te maken en ik hoop dat mensen mij hierin zullen volgen”.

Sam Feldt heeft ervoor gekozen om zijn footprint te compenseren met het duurzame energieproject: Cookstoves in Afrika. Naast de vermindering van CO2 levert het ook een bijdrage aan de gezondheid en de leefomstandigheden van de lokale bevolking. Door efficiëntere verbranding van de cookstove is tot 50 procent minder hout en/of houtskool nodig. Dit zorgt voor betere luchtkwaliteit, vermindering van ontbossing en verbetering van biodiversiteit. Op sociaal en economisch niveau krijgen vooral vrouwen en kinderen meer mogelijkheden om zich te ontwikkelen omdat zij minder tijd kwijt zijn aan het sprokkelen van hout en inefficiënt koken. Daarnaast ontstaat er meer lokale werkgelegenheid door productie en verkoop.

Later dit jaar zal Sam Feldt een van de projecten bezoeken, volg hem op zijn socials om op de hoogte te blijven van zijn duurzame plannen of kijk op heartfeldt.­me

Hoe werkt het en hoe doe je mee?

Met GreenSeat kun jij de CO2-uitstoot van jouw reis compenseren via duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden. Dit vermindert de CO2-uitstoot en verbetert tegelijkertijd de leefomstandigheden van lokale families. Goed voor mens en klimaat. Je CO2-uitstoot compenseren is gemakkelijk en helemaal niet duur. Veel reisorganisaties bieden deze mogelijkheid aan, maar ook op GreenSeat.nl kun je zelf je reis compenseren, zelfs wanneer die al heeft plaatsgevonden. Vul via de CO2-calculator je vervoersmiddel en je afstand in en bereken zelf met wel bedrag jij je uitstoot kunt compenseren.

Over GreenSeat

GreenSeat is opgericht in 2002 als onderdeel van Climate Neutral Group, een social venture dat zoveel mogelijk organisaties ondersteunt met klimaat neutraal ondernemen. GreenSeat biedt consumenten en bedrijven de mogelijkheid om groener te reizen door hun CO2-uitstoot te compenseren door te investeren in projecten in ontwikkelingslanden die zich richten op het lokaal voorkomen en omlaag brengen van CO2-uitstoot. Deze duurzame energieprojecten zorgen voor een structurele verandering.

Confidental Infomation