fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Reizen in 2018

In de koude wintermaanden is het voor velen onder ons tijd om de volgende zonnige reis te plannen. Natuurlijk zijn er ook in 2018 verschillende ‘reistrends’. Volgens trendwatcher Tessa aan de Stegge van Cherry Picker komt de groeiende vraag van reizigers naar bijzondere ervaringen, en de noodzaak van een bewustere uitwisseling met de locals, natuur en dieren, samen.

Betekenisvol reizen

Een reis die goed doet voor jou, voor andere mensen, dieren, natuur en cultuur. Dat is waar betekenisvol reizen voor staat. Deze combinatie zorgt ervoor dat jij een unieke vakantie beleeft. Reizen gaat niet meer om een stadstour langs enkele highlights, maar echt iets terug doen aan het gastland wordt voor veel reizigers steeds belangrijker. De behoefte aan een persoonlijke, unieke en zinvolle vakantie is tegenwoordig groot. Reizigers worden zich bewust van de footprint die ze achterlaten en willen hiervoor iets goeds terug doen.

Projectbezoek Houtskoolovens in Oeganda

 

Groei  in luchtvaart

Daarnaast groeit de luchtvaart enorm. Het aantal passagiers in Europa groeit jaarlijks met 5% gemiddeld. Schiphol doet volop mee met deze trend en groeide in 2016 met 8%. De verwachting is dat het aantal mensen dat het vliegtuig pakt de komende twintig jaar naar 7,8 miljard zal verdubbelen. Ook de CO2-uitstoot neemt hiermee enorm toe. Enkel het bezoeken van de highlights tijdens de reis leidt al snel tot massatoerisme, wat niet goed is voor de lokale bevolking. De reactie van Tessa hierop is als volgt:

“Reizen heeft dus een enorme impact en ik zie dat zowel de reiziger als de branche zich hiervan bewuster wordt. De betekeniseconomie rondom reizen krijgt steeds meer vorm. Er worden allerlei initiatieven ondernomen voor reizen op een manier die beter is voor alle betrokkenen. De focus ligt op spreiding van de drukte, een eerlijke prijs en het milieu minder belasten.”

 

CO2-compensatie

Betekenisvol reizen voegt niet alleen iets toe voor jezelf, maar ook voor de lokale bevolking en bovenal het klimaat. Een tip om groen te reizen heeft Tessa wel: maak jouw CO2-uitstoot een beetje goed.

“Kies als je vliegt voor CO2-compensatie zodat jouw bijdrage wordt gebruikt voor een project dat ergens in de wereld het milieu verbetert.”

 

Boek dus nu jouw GreenSeat voor een betekenisvolle vakantie voor jezelf en het klimaat!

Bereken de uitstoot van je volgende reis via de CO2-calculator >>

Confidental Infomation