fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Maak het koken op biogas mogelijk in Afrika

Met het boeken van een GreenSeat geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie via geselecteerde projecten. Jouw bijdrage gaat o.a. naar de plaatsing van een biogasinstallatie voor een gezin in Afrika.

Veel mensen in landelijke gebieden van Afrika hebben geen beschikking over gas en stroom. De gezinnen bereiden hun maaltijd daarom boven een houtvuur. Koken met hout is schadelijk voor de gezondheid, duur, tijdrovend en slecht voor het milieu.

Een eigen biogasinstallatie kan voor gezinnen de oplossing zijn. Door jouw GreenSeat CO2-compensatie draag je bij aan het tegengaan van klimaatverandering, de verbetering van de gezondheid en duurzame ontwikkeling in Afrika. 

Duurzame ontwikkeling in Afrika

Ken jij de Sustainable Development Goals (SDG’s) al? De SDG’s bestaan uit 17 doelen opgesteld door de Verenigde Naties, die de wereld tot een betere plek moeten maken in 2030. Het Biogas Afrika project heeft als belangrijkste doel het tegengaan van klimaatverandering, maar werkt daarnaast aan de positieve effecten van de volgende SDG’s:

 

 

 

 

Einde aan armoede — Einde aan honger

Alle mensen moeten recht hebben op economische middelen als land, technologie en financiële dienstverlening. Door microfinanciering zijn de biogasinstallaties toegankelijk voor gezinnen in Afrika. In 2030 mag niemand op de wereld meer hongerlijden. Iedereen moet toegang hebben tot veilig, voedzaam en voldoende voedsel, het hele jaar door. Door de plaatsing van biogasinstallaties draagt het project bij aan een duurzaam systeem zijn voor voedselproductie.

 

 

 

 

 

Gezondheid en welzijn — Vrouwen en mannen gelijk

Door de plaatsing van biogasinstallaties komen longziekten, zoals COPD, significant minder voor. Tot wel 70% van de mensen voelen zich gezonder. Omdat er geen brandhout verzameld hoeft te worden, houden met name vrouwen tijd en geld over voor onderwijs en eigen ontwikkeling. De plaatsing van een biogasinstallatie helpt vrouwen op weg naar gelijke rechten op faciliteiten als onderwijs, gezondheidszorg en werk.

Duurzame en betaalbare energie — Fatsoenlijke banen en economische groei

Arme gezinnen hadden in het verleden geen toegang tot schone energie via biogas. Met elk nieuw huishouden dat wordt bereikt, helpt het project aan het doel dat in 2030 iedereen toegang moet hebben tot betaalbare, betrouwbare en duurzame energie. Het project biedt banen aan de lokale bevolking onder goede werkomstandigheden. Deze banen stimuleren de economische groei in Afrika.

Het aanpakken van klimaatverandering — Het duurzaam gebruik stimuleren van ecosystemen op het vasteland

Het klimaatproject zorgt voor minder uitstoot van broeikasgassen. Broeikasgassen zorgen ervoor dat de temperatuur op aarde snel stijgt. Het project zorgt voor minder luchtvervuiling en gaat ontbossing tegen. Dit heeft een positief effect op de biodiversiteit.

Door GreenSeat CO2-compensatie kunnen meer mensen gebruik maken van biogas. Jij maakt het mogelijk!

Confidental Infomation