fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Wat gebeurt er met je GreenSeat CO2-compensatie?

Door je GreenSeat CO2-compensatie geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie via projecten. Met GreenSeat investeer je in het plaatsen van een biogasinstallatie voor een gezin in Afrika, het windmolenproject in India en je maakt efficiënte cookstoves voor de armste bevolking in Afrika mogelijk. Zo zorg je ervoor dat de hoeveelheid CO2 in de wereld niet toeneemt en we kunnen blijven genieten van de mooie plekken op deze aarde.

Het compenseren van je CO2-uitstoot is niet alleen noodzakelijk om CO2 uit de lucht te halen ofwel verdere uitstoot te besparen. Het draagt daarbij ook nog een bij aan de verbetering van de leefomstandigheden van de lokale bevolking.Om je hiervan een beter beeld te geven brengen de bijdrage van het efficiënte cookstoves project in kaart aan de hand van de Sustainable Development Goals (SDGs). Met je GreenSeat CO2-compensatie investeer je in de lokale productie, verkrijgbaarheid en verkoop (met toegankelijke prijs) van efficiënte cookstoves.

Alles wat je moet weten over de SDGs >>

Einde aan armoede

Een gezin in Afrika besteed gemiddeld 30% van het inkomen aan brandstof (hout of houtskool). Door de inzet van efficiënte cookstoves bespaart een huishouden gemiddeld tot wel 50% op brandstof. Dit is een besparing van 15% van hun inkomen. Het uitgespaarde geld kan nuttig worden besteed aan bijvoorbeeld scholing voor kinderen.

Gezondheid en welzijn

Efficiënte cookstoves zijn een vervanging van koken op open vuur, hierdoor komen er tot wel 70% minder schadelijke stoffen vrij wat mensen dagelijks inademen. Het aantal longziektes, zoals COPD, wordt hiermee verminderd. De gezinsleden voelen zich gezonder en hebben meer energie.

Duurzame en betaalbare energie

De cookstoves zijn door het project bereikbaar voor de lokale bevolking. Het energieverbruik daalt door de cookstoves, omdat het efficiënter in gebruik is. De gezinnen hadden in het verleden geen toegang tot betaalbare efficiënte cookstoves en kookte op open vuur waarbij heel veel brandstof nodig is en mensen schadelijke lucht inademen. Met elk nieuw huishouden dat wordt bereikt, helpt het project bij een besparing in tijd, geld en verbetering in gezondheid.

Fatsoenlijke banen en economische groei

Het project brengt werkgelegenheid voor de lokale bevolking en geeft goede werkomstandigheden. Deze banen stimuleren de economische groei zonder het klimaat verder aan te tasten. Denk aan banen in de productie, het transport en de lokale verkoop en voorlichting.  Oegandese gezinnen besparen op hun inkomen, zijn gezonder doordat veel minder rook inademen en het energieverbruik daalt door de efficiënte cookstoves.

Klimaatverandering aanpakken

De opwarming van de aarde heeft nu al invloed op het dagelijks leven en het inkomen van miljoenen mensen wereldwijd en dat zal in de toekomst alleen maar toenemen. Door je reis te compenseren met GreenSeat lever je een bijdrage om het klimaatprobleem tegen te gaan.

Herstel ecosystemen en behoud biodiversiteit

We verliezen jaarlijks 13 miljoen hectare bos, terwijl de landaantasting zorgt voor woestijnvorming van 3,6 miljard hectare aan land. Door het efficiënte cookstoves project vermindert het hout- en houtskoolverbruik met gemiddeld 50% vanaf de eerste dag van het gebruik van een cookstove. Het project beperkt houtkap en draagt daardoor bij aan het behoud van biodiversiteit.

Confidental Infomation