fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Tips duurzaam reizen

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober vinden door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten plaats. GreenSeat staat voor duurzaam reizen door je de CO2-uitstoot van je reis te compenseren. Maar je kunt nog meer doen…

Boek een rechtstreekse vlucht

Wanneer je kiest voor een verre reis, vergroot je de CO2-uitstoot. Je kunt je reis berekenen met de GreenSeat CO2-calculator.  Maar wist je dat je de uitstoot kunt verkleinen door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht. Wat je ook kunt doen is het aantal binnenlandse vluchten  beperken door te kiezen voor andere vervoersmiddelen.

Vlieg Economy Class

Het verschil tussen Economy Class en Business Class komt voort uit de berekening van de CO2-uitstoot per stoel. Een Business Class stoel neemt meer ruimte in waardoor er minder passagiers in hetzelfde vliegtuig passen, de CO2-uitstoot is daardoor per Business Class passagier hoger dan die van Economy Class.

Je kunt het vergelijken met een auto die 1 ton CO2-uitstoot, waarin je 1 passagier kunt vervoeren tegenover in dezelfde auto (1 ton CO2) 4 passagiers vervoeren. Per passagiers is de eerste auto dus het meest vervuilend

Zoek je hotel met BookDifferent

Als je op zoek bent naar een groen hotel en een manier om op een duurzame manier te reizen dan ben je bij BookDifferent op de juiste plek! BookDifferent is het eerste hotel boekingssite ter wereld die laat zien welke accommodaties groen zijn. Ze kijken daarbij ook naar de CO2 voetafdruk van een accommodatie.

Pak de trein naar het airport

Berekeningen van Milieu Centraal wijzen uit dat internationale treinreizen per reiziger gemiddeld 2 tot 4 keer minder CO2-uitstoot oplevert dan de auto met twee personen. Ga je met 4 personen, dan kun je de auto nemen.

Heeft CO2-neutraal reizen zin?

JA! Dit is op dit moment de enige mogelijkheid wat je als reiziger kunt doen om de uitstoot van je vervoersmiddel te neutraliseren. Wij doen bij GreenSeat onze uiterste best om meer reizigers bewust te maken van CO2-compensatie. Toch is in Nederland CO2-compensatie niet populair bij reizigers. Bij GreenSeat schommelt het aantal reizigers dat zijn vlucht compenseert op zo’n 130.000 mensen per jaar en een groot deel daarvan zijn zakelijke reizigers.

Volgens het RTL Nieuws is in totaal in 2016 175.000 ton CO2 gecompenseerd. Ongeveer evenveel als als de jaarlijkse uitstoot van het Groningse Haren met ruim 19.000 inwoners. In onderstaande video legt NOS je uit op welke manieren je CO2 kunt compenseren, hoe dat zich verhoudt tot het totaal en wat in de luchtvaart nog zal moeten gebeuren om de uitstoot terug te dringen.

 

Confidental Infomation