fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

8 tips om duurzaam te reizen in 2017

Het nieuwe jaar staat op het punt om te beginnen. Wat staat er op jouw bucketlist? Ben je al reisplannen aan het maken voor het voorjaar? Volgens Booking.com is duurzaam reizen een trend in 2017. Wij geven we je daarom graag onze acht duurzame tips om op reis te gaan in 2017. Een overzicht:

1. “Leave no(ting but) footprints…”

Een prachtige uitspraak die zo goed past bij iedereen die bewust kiest voor duurzame vakanties is: “Leave nothing but footprints, take nothing but pictures, kill nothing but time.”  Het liefst ook een zo klein mogelijke CO2 footprint… De boodschap erachter is duidelijk en vertelt in een enkele zin wat de ware betekenis van duurzaam reizen is. Door je aan deze uitspraak te houden ben je al bewust bezig tijdens je reis.

2. Overnachten bij locals thuis

Je zou op je bestemming natuurlijk kunnen overnachten in een luxe hotel of resort. Maar er zijn ook diverse websites waar je slaapplekken kunt vinden bij de lokale inwoners. Het is niet alleen voordeliger, maar ook nog veel gezelliger. Door jouw kleine vergoeding aan je slaapadres kunnen zij dit direct goed besteden. Voor jouw als reiziger biedt dit de gelegenheid om kennis te maken met de cultuur.

3. Neem het openbaar vervoer

Reizen met het openbaar vervoer is natuurlijk aanzienlijk milieuvriendelijker dan wanneer je kiest voor een taxi. Naast te genieten van het mooie uitzicht is het ook nog eens dé manier om de locals te leren kennen en de mooiste verhalen te horen onderweg.

4. Kies voor een fiets tuktuk

Tuktuks zijn er in verschillende soorten en maten, maar met name in Azië komt je ze overal tegen. Natuurlijk is de gemotoriseerde variant sneller, maar de fietsvariant is milieuvriendelijker. Neem gewoon lekker de tijd voor de rit en geniet van al het moois dat je onderweg tegenkomt.

5. Compenseer je uitstoot van 2016

Het einde van het jaar is in zicht. Je kunt 2017 beginnen met een compleet schone lei door je CO2-uitstoot van het afgelopen jaar te compenseren met kerstmis. Je kunt al je CO2-uitstoot van de gemaakte reizen bereken en compenseren met de CO2-calculator van GreenSeat. Met jouw steun maak jij duurzame energie voor huishoudens in ontwikkelingslanden mogelijk.

6. Kies een groen hotel

Wanneer je liever niet bij een local verblijft, dan kun je ook bewust kiezen voor een duurzaam hotel, met onder meer fair trade eten en drinken, milieuvriendelijke producten in de badkamer en bijvoorbeeld een verminderde hoeveelheid wasbeurten van het badtextiel. Over de hele wereld zijn dit soort hotels te vinden. Je kunt ze gemakkelijk boeken via bijvoorbeeld BookDifferent.

7. Doe vrijwilligerswerk onderweg

Vrijwilligerswerk kun heoveral ter wereld doen, dus ook tijdens je vakantie in het buitenland. Zo maak je direct ook kennis met de cultuur en de inwoners! Het is wel belangrijk om aandacht te besteden aan de betrouwbaarheid van het vrijwilligerswerk. Het komt namelijk voor dat er bewust vrijwilligerswerk wordt gecreëerd om Westerse reizigers met een gevulde portemonnee aan te trekken.

8. Neem een Dopper mee

Koop voorafgaande aan je reis een goede Dopper om op je bestemming te kunnen vullen met water of limonade. Is het water op je vakantiebestemming niet veilig om te drinken? Dan is het een duurzamere keuze om een grotere fles of jerrycan water te kopen, zodat je je Dopper dat je hieruit kunt bijvullen.

Heb jij al plannen gemaakt voor 2017? Boek je je reis bij Sawadee dan krijg je een gratis Dopper, gratis Fairmail kaarten en een gratis GreenSeat. Lees meer over de actie: Bewust op reis dit voorjaar >>.

Wij wensen je een duurzaam jaar op reis!

Wil je meer weten over duurzaam reizen? Wij praten er graag over verder, neem contact op via info@greenseat.com of 030 – 23 26 175.

Confidental Infomation