fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Fair Trade Holidays nu mogelijk met Footprint Travel

FTT APPROVED FOR WEB nieuwsFootprint Travel ondertekende op 5 juli 2016 de Fair Trade Gedragscode van Fair Trade Tourism. Fair Trade Tourism (FTT) is Afrika’s leidende organisatie voor duurzaam en verantwoord toerisme. Footprint Travel is hiermee als derde reisorganisatie in Nederland goedgekeurd om Fair Trade Holidays te verkopen.

Reisorganisaties die Fair Trade Holidays aanbieden moeten worden goedgekeurd door FTT door steun te beloven aan de beginselen van Fair Trade Toerisme. Alleen met deze goedkeuring mag een bedrijf de Fair Trade Holidays verkopen. Footprint Travel biedt al jaren reizen naar Zuid-Afrika aan met excursies en accommodaties die Fair Trade gecertificeerd zijn en werkt met lokale Fair Trade gecertificeerde partners.  Nu zijn daar als kers op de taart de Fair Trade Holidays bijgekomen.

Waarom kiezen voor een Fair Trade Holiday?

Paulien van der Geest, eigenaar Footprint Travel én fervent Afrika-gek: “Als jij de natuur belangrijk vindt én dat welvaart eerlijker wordt verdeeld tussen rijk en arm, dan is een Fair Trade Holiday zeker iets voor jou. Maar óók omdat het je als reiziger een unieke en onvergetelijke ervaring geeft. Deze lodges en guesthouses hebben namelijk allemaal iets speciaals. Je verblijft bijvoorbeeld in een authentieke safari lodge waar je helemaal wordt ondergedompeld in de natuur. Of in een berglodge waar de mensen uit het dorp sámen de trotse eigenaar van zijn, waardoor ze vol passie werken en dat merk je als gast direct aan het contact dat je hebt met de locals. Of je slaapt op een boerderij waar al het eten uit een biologische tuin komt, en dat proef je!”

Wat is een Fair Trade Holiday?

Bij een Fair Trade Holiday vindt minimaal 50% van de overnachtingen plaats in een FTT gecertificeerde accommodatie. Een accommodatie moet hiervoor voldoen aan maar liefst 200 criteria op het gebied van eerlijke lonen en goede arbeidsomstandigheden, eerlijke inkoop en management, respect voor mensenrechten, cultuur en natuur.

Samen een unieke Zuid-Afrika ervaring creëren  

Bij Footprint Travel werken mensen die het land door en door kennen omdat ze er wonen of vaak naar toe gaan. Samen met de reiziger stelt de reisspecialist een route samen waardoor iedereen een unieke ervaring in Zuid-Afrika heeft. Onder het motto “Go Fair. Go Local.” wordt er maatwerk geleverd en is iedere privé autoreis uniek.

Go Fair. Go Local.

Naast Fair Trade Tourism Approved is Footprint Travel Top Member van The Tourism Child Protection Code (The Code) en lid van Toerisme Netwerk van MVO Nederland. Footprint Travel draagt graag een steentje bij aan de ontwikkeling van duurzaam reizen, zodat iedereen kan blijven reizen met een goed gevoel.

Confidental Infomation