fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Vliegtuig op zonne-energie geland

zonnevliegtuigZonnevliegtuig ‘Solar Impulse 2’ is veilig geland in San Francisco, Californië

Het vliegtuig op zonne-energie landde na een record-vlucht van zesenvijftig uur over de Stille Oceaan. Piloot Bertrand Piccard  zette het toestel in Mountain View in Californië aan de grond, nadat hij bij zonsondergang een rondje om de Golden Gate en de Baai van San Francisco had gemaakt.

De Solar Impulse 2 begon in maart 2015 vanuit Abu Dhabi aan de wereldreis en vloog van daar over India en China naar Hawaï. Het toestel raakte onderweg ernstig vertraagd, vanwege schade aan de accu’s. Het team van Piccard moest daardoor een pauze van negen maanden inlassen.

Meer weten over Solar Impulse 2 >>

De energie voor de motoren komt uit 17.000 zonnecellen op de vleugels. De vlucht rond de wereld laat de mogelijkheden van duurzame energie zien. Wanneer we straks allemaal vliegen met de Solar Impulse 2 dan vlieg je automatisch op een groene stoel en hoef je dus geen GreenSeat meer te boeken.

Confidental Infomation