fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Carmacal wint innovatie award toerisme wereldwijd

carmacal global summitDonderdag 7 april 2016

Wij zijn supertrots dat Carmacal de 1e prijs heeft gewonnen op het gebied van innovatie in toerisme wereldwijd; dé prestigieuze ‘Tourism for Tomorrow’- awards. Carmacal is dé caluclator voor de reiswereld, die de voetafdruk van vakanties eenvoudig in kaart brengt en tot bewustere keuzes leidt.

Climate Neutral Group (waar GreenSeat onderdeel vanuit maakt) heeft samen met bedrijven, kenniscentra en hogescholen hard gewerkt aan de verduurzaming van de reisbranche door de Carmacal te ontwikkelen.

“Uit maar liefst 157 nationale en internationale inzendingen is onze carbon calculator door een internationale 20-koppige jury gekozen tot het beste initiatief van de wereld. En natuurlijk zijn wij daar apetrots op”, roept vanuit Dallas een opgetogen Frank Oostdam, directeur ANVR. Oostdam en ANVR-manager duurzaam toerisme Gerben Hardeman mochten de prijs hoogstpersoonlijk in ontvangst nemen, namens Climate Neutral Group en tal van andere samenwerkende partners.

nieuwsbrief3
“Wij verwachten dat er vanuit nationale en internationale reisondernemers voor deze voor de wereld unieke vakantievoetafdruk-calculator veel belangstelling bestaat, omdat deze calculator ook internationaal is te gebruiken. Reisondernemingen kunnen hiermee de reis zo samen stellen dat deze zo min mogelijk effect heeft op het klimaat”, aldus een enthousiaste Oostdam.

Deze online calculator -die net zijn testfase goed heeft doorstaan- meet niet alleen de uitstoot van vliegreizen, maar ook van een 20-tal andere wijzen van vervoer plus meer dan een half miljoen accommodaties wereldwijd, lokale excursies, transfers, etc. Het gaat ook niet alleen om losse onderdelen van een reis, maar zelfs totale pakketreizen kunnen zo worden gewogen. Inmiddels zijn tal van ANVR-reisorganisaties hiermee aan de slag.

De award, een initiatief van de World Travel Tourism Council en bestemd voor het beste en meest toonaangevende initiatief op het gebied van verantwoord reizen, behoort tot de hoogste onderscheidingen in de reisindustrie en vertegenwoordigt de gouden standaard in duurzaam toerisme. De ontwikkeling van deze calculator is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met NHTV internationaal hoger onderwijs Breda, Climate Neutral Group, Hogeschool Zeeland, Eceat, iBuildings, ANVR en tal van andere toeristische bedrijven.

Meer weten over Carmacal >>
NOS bericht ‘Reisorganisaties gaan klimaatschade vakantie berekenen’ >>
GreenSeat in 20.00 uur journaal >>

 

Tourism_Tomorrow_2015_outlined SPOT

Confidental Infomation