fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Derde prijs voor Carmacal!

Raakawards150Carmacal wint derde prijs bij RAAK-awards op het SIA-congres

Wij hebben met ons project CARMATOP de derde prijs gewonnen van de RAAK Award tijdens het SIA-congres. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en hiermee wordt goed praktijkgericht onderzoek in de spotlights gezet. De jury selecteerde uit de 26 aanmeldingen 10 genomineerden (waaronder Carmacal) die kans maakten op de RAAK-award 2015 en de overige prijzen.

Wat is Carmacal?

GreenSeat heeft samen met bedrijven, kenniscentra en hogescholen hard gewerkt aan de verduurzaming van de reisbranche. In het project CARMATOP (Carbon Management for Touroperators)  ontwikkelden we samen een CO2-calculator, waarmee touroperators van elk reisonderdeel de carbon footprint kunnen uitrekenen. De rekentool voor de CO2-voetafdruk van pakketreizen (Carmacal) wordt nu door touroperators gebruikt! De verdere ontwikkeling ligt in handen van de Stichting Carbon Management Travel & Tourism. Het secretariaat van de Stichting wordt uitgevoerd door Climate Neutral Group, waar GreenSeat onderdeel van uitmaakt. Zo blijven wij nauw betrokken bij het in praktijk toepassen van de calculator.

Wat betekent dit nou voor jou?

Het lonkende perspectief is dat de consument in de nabije toekomst door de CO2-calculator een toch meer duurzame vakantiereis kan boeken. Touroperators gaan niet alleen op prijs, maar ook op CO2, de concurrentie aan! Positief voor de reiziger en positief voor het klimaat.

Doe jij ook mee?

Klik hier voor meer informatie over de Carmacal

Neem contact op met de Carmatop Servicedesk:

Micha Rots & Wieb Miedema
carmacal@climateneutralgroup.com
T:   +31 (0)30 2326182

Confidental Infomation