fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

COP21 Side Event: Access to clean cooking for 2.9 billion people

DutchSpark150Ben jij geïnteresseerd in de inzet van efficiënte houtskoolovens voor een beter klimaat? Ben jij in Parijs tijdens de klimaattop? Dan nodigen wij jou graag uit voor COP21 side event: “Access to Clean Cooking for 2.9 Billion People: A Vital Part of the Climate Agenda”. Onze directeur, René Toet spreekt tijdens dit evenement namens Climate Neutral Group, waar GreenSeat deel van uit maakt.

 

Wanneer: vrijdag 11 december | 10:30 – 12:00 uur

Locatie: EU Pavilion (kamer ‘Luxembourg’), Blue Zone, Parc des Expositions, Le Bourget, Parijs

Climate Neutral Group is lid van The Dutch Spark, samen met 12 andere Nederlandse organisaties zorgen wij ervoor dat 10 miljoen mensen in 2020 toegang hebben tot schone en efficiënte kookovens. Ons GreenSeat project in Oeganda ondersteunt het gezamenlijke doel om deze ovens toegankelijk te maken. Want een uur lang koken op open vuur is net zo slecht als het roken van 400 sigaretten.

We zetten ons vanuit Nederland in om 10 miljoen huishoudens in ontwikkelingslanden van schone kooktoestellen te hebben voorzien voor 2020. Gezamenlijk zorgen we voor de verspreiding van de meest efficiënte kooktoestellen onder de meest kwetsbare mensen in ontwikkelingslanden, met een grote impact op klimaat en gezondheid. Dit zal naar verwachting leiden tot een CO2-reductie van 0,5 gigaton per jaar.

Tijdens dit event krij jij antwoord op de volgende vraag:

How can we make sure that clean cookstoves are being acknowledged internationally as a necessary and important approach to reduce greenhouse gas emissions?

Voor meer informatie en aanmelden kun je per e-mail contact opnemen met Edu Willemse, SNV the Netherlands.

Klik hier voor de uitnodiging >>

Meer weten over The Dutch Spark? 

Bekijk in 4 minuten het filmpje (in het Engels):

 

Confidental Infomation