fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Tip: Bijdragen aan het klimaat tijdens je reis

duiker150Door: Mrs. GreenSeat – Leonie Haakshorst

Hoe kun je als reiziger toch je steentje bijdragen

Tijdens de inspirerende lezing op het ANVR congres sprak Ramon Vullings over innovativiteit en creativiteit. Hij gaf aan hoe de reisbranche kan leren van andere sectoren, van de natuur bijvoorbeeld. Want wat is er nou meer zinvol dan te leren uit de natuur? 

Kopiëren van producten en processen werkt niet. De natuur heeft vaak al oplossingen waar we zelf niet aan denken.

Herstel van koraal

Hoe gaat de natuur zelf om met klimaatverandering? Er bestaat geen twijfel over dat de oceaan een grote invloed heeft op het klimaat. Een voorbeeld van hoe de natuur dit oplost is het herstel van het koraal. Koraalriffen zijn waanzinnig mooi én superbelangrijk voor het leven in de oceaan. Wereldwijd gaat het helaas slecht met koraal. Maar er is een baanbrekende manier gevonden om koraal te herstellen. Iets wat mij als duiker heel erg aanspreekt! Als reiziger ben ik immers toch zoekende hoe ik wel kan bijdragen aan een betere wereld.

Methode: tuinieren onder water!

Je kunt deze methode het beste vergelijken met tuinieren onder water. Door stukjes afgebroken koraal te verzamelen en te bevestigen aan een metalen frame. Zo heeft het de mogelijkheid om te groeien tot nieuwe koraal. Vervolgens wordt het nieuwe koraal terug geplaatst op de beschadigde riffen. De projecten werken samen met de lokale bevolking, die de riffen ook bewaakt en beschermt.

Meer informatie via The Coral Resoration Foundation.

Nieuwsgierig naar hoe je kunt bijdragen aan een betere wereld tijdens je reis? Wil jij zelf je bijdragen aan het herstel van het koraal?

Op Bonaire organiseert Buddy Dive Resort lessen om het koraal te redden. Zo leer je koraal restauratie technieken, hoe het koraal te kweken als plantjes en het terugplaatsen in de oceaan. Bovendien beleef jij een unieke vakantie terwijl ‘locals’ geld verdienen!

Confidental Infomation