fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Must-see plekken voor je rondreis in Azië

footprint travelWil jij een rondreis door Azië gaan maken? Op dit continent is zo enorm veel te zien en te beleven dat je echt keuzes moet gaan maken. Je kunt er duiken in kristalhelder water, een bezoek brengen aan schitterende tempels, bergen beklimmen en de vriendelijke bevolking ontmoeten. In dit blog geven we je een aantal must-see plekken… 

Als je met het vliegtuig naar Azië gaat houd er dan rekening mee dat je ruim 15 uur in het vliegtuig zit. Het is dus aan te raden om voor minimaal een paar weken naar Azië te gaan. Vergeet niet om de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren via onze calculator.

De indrukwekkendste bezienswaardigheden

De must-see plekken voor je rondreis in Azië is eindeloos lang. Hieronder staan enkele must-sees:

Tempel Angkor Wat

In Cambodja kun je het grootste tempelcomplex ter wereld, Angkor, bezoeken. Het complex is ruim 10 km2 groot en sommige tempels zijn uitermate geschikt om te bezoeken tijdens de zonsopgang of zonsondergang.

Angkor-Wat

Borobudur Park

Borobudur op Java, Indonesië herbergt het wereldwijd grootste boeddhistische heiligdom. De Borobudur is de grootste Boeddhistische tempel ter wereld.

Borobudur

Taj Mahal 

De de Taj Mahal staat bovenaan onze lijst van plekken die je moet bezoeken. Het schitterende gebouw is het symbool van India en één van de zeven nieuwe wereld wonderen.

Taj mahal

De jungle van Maleisië

Als je zin hebt in een avontuur, breng dan een bezoek aan de jungle van Maleisië. Hier kun je genieten van de ongerepte natuur en echt back-to-basic gaan.

Jungle maleisie

De Chinese Muur

De muur die maar liefst 8.850 km lang is en dwars door China loopt. Deze muur moet je gezien hebben als je naar China gaat. Het oostelijke beginpunt van de muur is in Shanhaiguan.

chinese-muur

Agra Fort

Dit super grote fort gebouwd van rood zandsteen is te vinden in India en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit monument markeert het toppunt van een Indiase moslimkunst.

agra fort

Duurzaam Reizen

Reizen is heerlijk en door duurzaam te reizen zorg je er bovendien voor dat je reis zo min mogelijk belastend is voor het klimaat. Via GreenSeat kun je de CO2-uitstoot van je reis compenseren. En tijdens je vakantie kun je zoveel mogelijk voor groene vervoermiddelen kiezen. Zo heb je als bezoeker invloed op de plaatselijke cultuur en natuur.

Reizen kan bijvoorbeeld met de Oriental Express, de trein van Bangkok naar Singapore, of kies voor een plaatselijke tuk tuk, riksja of bootverbinding. Tijdens je reis let je natuurlijk op je verbruik van water en elektriciteit en koop je lokale producten.

Leave nothing but your footprints!

Duurzaam reizen, dat begint met het kiezen van een duurzame reisorganisatie. Footprint Travel biedt reizigers de reis van hun leven én geeft tegelijkertijd de inwoners van het land iets positief. Lees waarom reizen met Footprint Travel anders zijn.

#ReisSelfie actie

Doe mee: maak een groene #ReisSelfie tijdens je vakantie en zet deze op onze Facebookpagina en maak kans op het duurzaam prijzenpakket, aangeboden door Footprint Travel.

Footprint - 1

Footprint Travel kocht deze souvenirs van de lokale bevolking op een van hun duurzame reizen. Met:

  • Een shopper en schrijfblok van recycle betonzakken (zo sterk als een olifant dus). Handmade in Cambodja.
  • Royal Project Herbal Infusion Organic Chamomile Tea, verbouwd door de Hilltribes in het noorden van Thailand.
  • Het boek – Dit vind ik bijzonder – gemaakt door kinderen in Nederland, de opbrengst gaat naar scholing voor kinderen in Indonesië.
Confidental Infomation