fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Kraanwater drinken in het buitenland

images (1)Wanneer je op reis gaat vraag je je altijd af of het veilig is om in dat land water uit de kraan te drinken. Dit geldt zeker voor verre bestemmingen waar je nog nooit bent geweest. Je kunt natuurlijk het zekere voor het onzekere nemen en altijd flesjes kopen, maar al dit plastic komt in het milieu terecht. Voorkom dit door een Dopper te gebruiken! Om je te helpen hebben we hieronder een overzicht gemaakt of het veilig is om water uit de kraan te drinken.

#ReisSelfie actie

Hoe reis jij? Met de trein, auto, vliegtuig of kameel? Maak een #ReisSelfie en plaats deze op onze Facebookpagina. Hiermee kun je namelijk geweldige prijzen winnen zoals een echte GreenSeat Dopper! Doe dus mee!

TW post - 3

Water uit de kraan in Europa

In Europa is de kans groot dat je in elk land wel gewoon water uit de kraan kunt drinken. Voorbeelden van Europese vakantielanden waar je water kan drinken zijn: Italië, Frankrijk, Luxemburg, Noorwegen, Spanje en nog vele anderen. Dit water kan echter wel heel anders smaken dan het water dat je gewend bent in Nederland. De reden hiervoor is dat er vaak een beetje chloor in het water vermengd zit.

Water drinken in minder rijke landen

Vaak kun je aan de welvaart in een land afleiden of het geschikt is om er water uit de kraan te drinken. Bekende verre oorden waar je water uit de kraan kunt drinken zijn onder andere Curaçao, Australië, Japan, Nieuw-Zeeland en vele andere rijke landen. Als je water uit de kraan kunt drinken heb je dus geen plastic flessen nodig. Aan plastic flesjes zijn vele milieugevolgen verbonden, daarom is het van belang dat je duurzaam bezig bent op deze vakanties. Dit ook om veel ellende te voorkomen.

Water drinken in Azië, Afrika en Zuid-Amerika

In landen die wat minder welvarend zijn is het vaak niet aan te raden om water uit de kraan te drinken. In landen als India en Thailand is er vanuit de overheid nauwelijks controle op de kwaliteit van het water. Om te voorkomen dat je ziek wordt of diarree krijgt op je reis in Azië, Afrika en Zuid-Amerika raden we je aan om water uit flessen te kopen.

Confidental Infomation