fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

De 4 mooiste autoroutes door Europa

42d8d_autorouteVaak hoef je helemaal niet ver te reizen om mooie dingen te zien. Europa is een schitterend werelddeel waar je veel natuurschoon, historische steden en pittoreske dorpen aantreft. Tijdens een rit naar je vakantieadres zul je je veelal verwonderen om wat je allemaal om je heen ziet. Er zijn een aantal autoroutes die je echt een keer gereden moet hebben. Hieronder vind je ze!

Autoroutes door Europa

Er zijn diverse mooie autoroutes in Europa te rijden. De 4 mooiste hiervan hebben we voor jou geselecteerd. Een mooie autoroute rijden, is natuurlijk altijd een kwestie van smaak, maar er springen altijd routes bovenuit. Aan het einde van dit blog geven we je een aantal tips voor groener autorijden!

1. James Bond route

In Italië, bij het Gardameer, vind je de ‘James Bond Route’. Een prachtige route van ongeveer 33 kilometer door de bergen met het Gardameer aan je zijde. Delen uit deze route zal je wellicht herkennen uit de film Quantum of Solace.

Gardameer-201008681-1024x768

2. Amalfi Kust route

De Amalfi kust is een van de mooiste kustgebieden van Italië. Je vindt er een mix van oude dorpjes, prachtige heuvels en diepe kliffen. De reis start in Salerno en gaat via de kust naar Sorrento. Daar kun je genieten van heerlijke limoncello!

amalfiW650W650

De route naar de Noordkaap

De reis naar de Noordkaap via Noorwegen is ongetwijfeld de mooiste autoroute. De afstand bedraagt zo’n 4000 kilometer en onderweg sta je oog in oog met fjorden, toendra’s en het noorderlicht.

Noordkaap

Whisky Trail

Houd je van slingerwegen? Kies dan voor de Whisky Trail in Schotland. Tijdens deze route kom je langs verschillende oude whisky stokerijen en kun je volop proeven! Tip: ga niet met teveel alcohol op achter het stuur zitten.

PHOTO_14032776_9468_20855038_ap

Groen rijden in een huurauto van Sunny Cars

Reizen en de wereld ontdekken is natuurlijk heerlijk, maar helaas draagt de uitstoot van broeikasgassen bij aan klimaatverandering. Daarom werkt Sunny Cars samen met GreenSeat om groener rijden mogelijk te maken. Door de CO2-uitstoot van jouw huurauto standaard te compenseren.

Hoe groen rijd jij?

Wil je weten hoeveel CO2 jij uitstoot met je auto op vakantie en deze rit compenseren? Je kunt je reis compenseren via onze calculator. Daarmee bereken je de CO2 -uitstoot van jouw benzine- of dieselgebruik.

Sunny Cars-Koppel achteruitkijkend 400

#ReisSelfie actie

Ben je enthousiast geworden? Doe mee met onze #ReisSelfie actie. Laat de wereld zien hoe bewust jij omgaat met groen autorijden en post een foto op onze Facebook pagina. Je maakt deze week kans op een huurvoucher van 3 dagen t.w.v. € 125 van SunnyCars! Meer informatie over Sunny Cars vind je op hun website.

SC_Logo_metachtergrond 400

Confidental Infomation