fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

6 Plekken in Nederland die vanuit de lucht nog mooier zijn!

flyoverVoor de meeste reizigers is de trip zelf alleen maar een manier om aan te komen op de bestemming. De meeste reizigers vergeten dan ook de reis zelf zo snel mogelijk en gaan verder met de orde van de dag, of natuurlijk met de vakantieplannen.

Maar heb je in het vliegtuig wel eens goed uit het raam gekeken? Of een vlucht gemaakt per vliegtuig  over je eigen stad? Let bij je volgende reis maar eens beter op, want vanuit de lucht kun je dingen zien die behoorlijk uniek zijn!

Nederland vanuit de lucht

Wist je dat er een heleboel plekken in Nederland zijn, die nog mooier zijn vanuit de lucht? Met FlyOverHolland kun je een rondvlucht maken en hiervan genieten! Hieronder zetten we een aantal plekken die prachtig zijn vanuit de lucht!

Holland

Vliegen boven Nederland

 

De grachten

De grachtengordel van Amsterdam. De Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht en de Singel vormen onderbroken halve cirkels rond het antieke centrum van de stad. Te voet kan het een behoorlijk verwarrende ervaring zijn. Je komt namelijk dezelfde namen meermaals tegen bij een wandeling. Vanuit de lucht wordt het opeens duidelijk; het zijn verdedigingsgrachten geweest. Maar de oorlogen zijn voorbij en het mooie plaatje is gebleven.

Koningsdag Amsterdam vanuit de lucht

De Amsterdamse grachten tijdens Koningsdag

 

De Vestingsteden

De vijf beroemdste vestingsteden. Elburg in Gelderland, Bourtange in de provincie Groningen en Naarden (Noord-Holland) zijn samen met Hulst in Zeeland en het Noord Brabantse Willemstad wel de vijf mooiste vanuit de lucht gezien.

Naarden

Naarden vanuit de lucht

 

Waterwerken

Waterwerken zijn een deel van onze geschiedenis en die ogen in dit lijstje dus niet ontbreken. De Hondsbosche Zeewering is vanouds een zwak punt in de bescherming van Nederland tegen de zee. Uit een redelijk gevaarlijk gebied om te wonen is een fotogeniek en tegelijk veilige beschermingswal gegroeid. Toch ook een symbool van diezelfde strijd.

Zeewering

de Hondsbosche Zeewering

 

Weerriben

De mooiste foto’s vanuit de lucht zijn natuurlijk, volgens natuurliefhebbers tenminste, de Weerribben in de provincie Friesland. Het is hoe dan ook een mooi stukje natuur maar de opnames vanuit de lucht hebben een extra stukje rust en stilte.

800px-Weerribben_(Overijssel)_20041105_2383

Weerribben vanaf Overijssel

 

De Keukenhof

Natuurlijk kunnen we de toeristische trekpleister van Nederland niet vergeten, De Keukenhof. Een lente bloemenpracht die niet alleen vanaf de grond goed te zien is. Een luchtfoto van het lijnenspel die de bollenvelden opleveren doet u bijna vergeten dat het er om gaat bollen te kweken. De bloemen zijn een mooi bijproduct.

luchtfoto-tulpenvelden-nederland-12

Luchtfoto van de tulpenvelden naarbij Keukenhof

 

De Hoge Veluwe

Als laatste toch weer een natuurgebied, De Hoge Veluwe. Het is een park maar voor Nederlandse begrippen is het wilde natuur. De afwisseling tussen de verschillende landschappen zijn een garantie voor prachtige luchtfoto’s.

kl-gerritsfles-1024x554

De Hoge Veluwe

 

Luchtfoto’s maak je vanuit het vliegtuig

Vliegen is helaas een vervuilende bezigheid, maar ook de luchtvaartmaatschappijen en de aanbieders van rondvluchten zijn zich daar steeds bewuster van aan het worden. Zoek dus even verder naar een milieubewuste aanbieder want het kan ook groener. Je kunt ook de CO2-uitstoot compenseren via onze online calculator.

Maak kans op een Aviator zonnebril!

Plaats een selfie van je reis op onze Facebook pagina en maak kans op een originele Aviator zonnebril – mede mogelijk gemaakt door FlyOverHolland!

bilderberg

IMG_6709

Confidental Infomation