fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Bereken de CO2 voetafdruk van pakketreizen

voetDe Groeneveld Conferentie stond dit jaar in het teken van klimaat en energie. Met het oog op de klimaattop in Parijs werd stil gestaan bij klimaateffecten van vakanties en de rol van de toeristische sector.

CarmaCal – CO2 voetadruk pakketreizen

Om aan de slag te gaan met het verkleinen van de CO2 voetafdruk van reizen heeft GreenSeat mede gewerkt aan het CARMATOP(Carbon Management voor Touroperators) project.

Binnen dit project is onder leiding van de NHTV en in samenwerking met de sector CarmaCal ontwikkeld, voor het in kaart brengen van CO2-uitstoot voor pakketreizen. Frank Oostdam, directeur van de ANVR, beseft dat we goud in handen hebben, en ziet zeer veel potentie in de tool: “Verduurzamen van reizen kan eenvoudig en is snel inzichtelijk op deze manier.”

Voor reisorganisaties

Reisorganisaties kunnen nu zelf aan de knoppen draaien en zo de CO2 uitstoot verkleinen. De CO2 voetafdruk wordt door de carmaCal berekend voor vliegreizen en andere vervoerwijzen plus meer dan een half miljoen accommodaties wereldwijd, lokale excursies en transfers. Het kiezen van de meest efficiënte vlucht – directe verbinding, vliegtuigmaatschappij met een nieuwe duurzame vloot- is een substantieel gedeelte van de CO2-uitstoot bedraagt voor verre reizen. 

Wist je dat…

– Steeds meer mensen duurzaam reizen belangrijk vinden?
– Accomodaties vaak minder CO2 uitstoten dan je eigen huis in Nederland?
– Als je een verre reis maakt, het dus beter voor het klimaat is om langer te blijven?
– Brandstof steeds duurder wordt?

Dus het loont om zo energiezuinig mogelijk te reizen en te zoeken naar groenere opties.

Je kunt een accommodatie vervangen voor een milieuvriendelijke accommodatie. Of ander soort vervoer te naar een excursie regelen of net en schonere luchtvaartmaatschappij kiezen. Door deze aanpassingen kun je  al snel 9% CO2 vermindert. Voorheen wist  je al dat reizen vervuilend is. Nu kan je zorgen dat de impact geminimaliseerd is! 

Wat doen wij?

Op zoek naar meer reisorganisaties die gebruik willen maken van CarmaCal, voor een zeer laagdrempelig tarief? 

Neem dan contact op met de Carmatop Servicedesk, te bereiken via:

E-mail: carmatop@climateneutralgroup.com
Tel: 030 – 2326182

De overige CO2-uitstoot compenseer je met GreenSeat! We don’t want to waste, we want to contribute.

Confidental Infomation