fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

4 Mooiste plaatsen voor een picknick in Nederland

picknickBen je graag in de open lucht en ben je daarnaast fervent liefhebber van picknicken? Er zijn diverse plekken in Nederland waar je uitstekend kunt picknicken. Uiteraard doe je dit op duurzame wijze, met respect voor de omgeving waar je verblijft. Wat zijn de mooiste 4 plaatsen in Nederland om uitgebreid te picknicken?

1. Kralingse Plas in Rotterdam

De Kralingse Plas in Rotterdam is een uitstekende plek om je kleedje neer te leggen voor een ontspannende picknick. De Kralingse Plas is een stukje rustgevende natuur midden in het hart van Rotterdam. Verder vind je hier ook een pannenkoekhuis, een hertenkamp en diverse sportfaciliteiten.

Kralingseplas Rotterdam

Kralingseplas Rotterdam

 

2. Nieuwkoopse Plassen

Als je de drukte van de Randstad wilt ontvluchten, dan picknick je bij de Nieuwkoopse Plassen. Dit is een waterrijk gebied waar je uitstekend kunt genieten van je broodje, terwijl je tegelijkertijd geniet van de schoonheid van de omgeving.

Nieuwkoopse plassen400

Nieuwkoopse Plassen

 

3. De Brunssummerheide

De Brunssummerheide ligt in Zuid-Limburg nabij Heerlen en is de perfecte plek voor een picknick. Hier picknick je in een omgeving van venen, vennen, bos en heide. Uiteraard heb je een prachtig uitzicht vanaf de heuvels en als je goed kijkt, zie je er prachtige roofvogels rondvliegen. Een adembenemend uitzicht dus!

Brunssummer heide400

Brunssummerheide

 

4. Drentse Dwingelderveld

Het Drentse Dwingelderveld is een fijne plek om te vertoeven voor een picknick. Je eet hier midden op de heide en als je klaar bent, kun je prima meedoen aan een wandel- of fietstocht. Je hebt zelfs de mogelijkheid om hier schapen te knuffelen.

Dwingelerveld400

Drentse Dwingelerveld

 

Reis duurzaam en respecteer de natuur

Groenrijdenco2neutraal150

Welke plek in Nederland je ook kiest voor een picknick, wees in alles respectvol naar de natuur. Laat je inspireren en verrassen door wat de omgeving je te bieden heeft en wijk niet af van de paden als dat is aangegeven. Daarmee blijft de natuur in evenwicht en ben jij verzekerd van een prettige picknick!

Kies ook bewust je vervoersmiddel. Zoek dicht bij huis een mooi stukje natuur op met de fiets. Door te reizen met het openbaar vervoer stoot je minder CO2 uit dan een auto. De NS heeft in samenwerking met Stichting Wandelnet mooie wandelingen samengesteld. Die zijn te vinden op ErOpUit. Ga je toch met de auto, compenseer dan je CO2-uitstoot van je reis via de GreenSeat-calculator en ontvang gratis een autosticker.

Maak kans op een Hamamdoek

Voor een picknick heb je natuurlijk een kleed nodig, dat je makkelijk kan meenemen. Deze maand maak je daarom kans op een Hamamdoek! Ga naar onze Facebook pagina en doe mee met de actie!

winactieWat moet je doen:

1. Like onze Facebook pagina

2. Ga naar Win een hamamdoek en laat daar je e-mailadres achter om kans te maken!

3. Afwachten tot 6 juli, dan trekken we vijf winnaars!

Confidental Infomation