fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Wat is de impact per cookstove in Afrika?

Oeganda CookstoveWist je dat…?

Een cookstove een boom per maand bespaart!

In de nieuwsbrief van januari vertelden we dat het cookstove project 775.261 bomen uit spaarde in 2014. Dat is bijna een boom per cookstove per maand. Hoe hebben we dit berekend?In de stedelijke gebieden van Oeganda wordt op houtskool gekookt. Een houtskooloven bespaart 32 kg houtskool per maand, in vergelijking met het koken op open vuur. In Oeganda heb je namelijk 6 kg hout nodig om 1 kg houtskool te maken [1]. Een Oegandese boom weegt gemiddeld 196,8 kg. Dus één boom produceert 32,2 kg houtskool; net zoveel als de besparing van een cookstove per maand.

Dus inderdaad, een cookstove bespaart een boom per maand!

[1] Nationally Appropriate Mitigation Action Study on Sustainable Charcoal in Uganda

Confidental Infomation