fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Waar gaat je geld naartoe?

Geld in grondGreenSeat compenseert jouw CO2-uitstoot door te investeren in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden. Onze projecten zorgen niet alleen voor een vermindering van de CO2-uitstoot, maar ook voor een verbetering van de leefomstandigheden van lokale families. Hoe doen wij dat?

Jouw bijdrage gaat naar deze duurzame energieprojecten:

 

Efficiënte houtskoolovens in Oeganda

De uitstoot van CO2 wordt gereduceerd door efficiënte houtskoolovens in Oeganda. Dankzij jouw ‘GreenSeat’ kunnen mensen een betaalbare oven kopen. Het project ondersteunt daarnaast ondernemers in productontwikkeling, contacten met leveranciers en producenten, maar ook in de marketing van de Cookstoves om bewustwording te creëren.

Behalve dat het ontbossing scheelt, bespaart een houtoven  $110 per familie per jaar. Het koken van een maaltijd staat dan niet meer gelijk aan het roken van 40 sigaretten per dag en de mensen hebben minder lichamelijke klachten (rug, nek) door het dragen van hout. Dat is nog eens een mooi effect van groener reizen!

Biogas in Cambodja

Meer dan de helft van de bevolking van Cambodja heeft geen toegang tot gas en elektriciteit. Vooral op het platteland is er een tekort aan energie. Biovergisters voorzien huishoudens van schone brandstof om te koken, gas voor verlichting, het voorkomt rook uit de keuken, gezondheidsproblemen worden verminderd en het produceert een vruchtbaar, organisch overblijfsel, ‘slurry’, dat gebruikt wordt als mest in de landbouw.

De boerenfamilies betalen zelf het grootste deel van de investering voor deze installaties. De bouw en het onderhoud van de kleinschalige biogasinstallaties staan onder strikt toezicht om de kwaliteit te handhaven. Door de plaatsing van kleinschalige biogasmachines maken nu meer dan tienduizend boerenfamilies gebruik van biogas, afkomstig van de uitwerpselen van hun eigen koeien en varkens. Gedurende zijn levensduur van 10 jaar bespaart een biovergister een familie $1,400,- aan kosten en 2600 uur hout verzamelen.

Koken op biogas is daarnaast veel gezonder, omdat er geen schadelijke rook vrijkomt. Met een goede en betrouwbare toegang tot schone energie verbetert de leefsituatie van deze families en wordt er minder CO2 uitgestoten.

Windmolens in India

India_windmolens-copy-218x136Dagelijks ademen miljoenen inwoners van India zwaar vervuilde lucht in. Een belangrijke oorzaak van de luchtvervuiling is de energieopwekking via kolencentrales en de verbranding van hout om te koken.

Dankzij onze mix van windenergieprojecten in India, onder andere in de regio’s Karnataka en Gujarat, worden de lokale huishoudens in vaak afgelegen gebieden voorzien van stabiele en schone energie. De locatie van deze windparken is zorgvuldig gekozen met betrekking tot een hoge gemiddelde windsnelheid. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de modernste technieken op het gebied van windturbines. Dit om een zo hoog mogelijk efficiëntie/hoeveelheid opgewekte energie te kunnen garanderen.

Door te investeren in windenergieprojecten in zuidelijk India zorgt GreenSeat voor opwekking van schone energie en gaat er minder CO2 de lucht in. Dankzij deze projecten hebben lokale huishoudens toegang tot schone energie, wordt werkgelegenheid gecreëerd en wordt de CO2-uitstoot door vervuilende kolencentrales en verbranding van hout gereduceerd.

Confidental Infomation