fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Oegandese vrouwelijke ondernemers baat bij cookstoves

kakawungu150Mevrouw Grace Kakawungu bezit en exploiteert Kisera Supermarkt.

Naast het gebruikelijke supermarkt-assortiment verkoopt zij diverse duurzame energie producten, waaronder onze efficiënte cookstoves. Elke maand verkoopt Grace er ongeveer 70 met een gezond rendement op haar investering, waardoor deze verkoop bijdraagt aan de continuïteit van haar bedrijf en gezinsinkomen. Grace maakt ook zelf gebruik van een efficiënte cookstove bij haar thuis. “Deze cookstove is echt een verbetering en gaat lang mee,” zegt ze. “Mijn klanten zullen er echt baat bij hebben.”

Mevrouw Hanifa is eigenaar van een winkel langs de kant van een drukke weg in Kampala.

hanifa150

angel150Ze verkoopt voornamelijk huishoudelijke cookstoves, zowel verbeterde en traditionele modellen. Ze runt haar bedrijf nu voor het vijfde jaar en is blij met de toevoeging van de verbeterde cookstoves aan haar assortiment. Door de voordelen van deze stoves en het feit dat ze door de carbon financiering betaalbaar zijn, zijn ze goed te verkopen en leveren ze een redelijk rendement. Voor haar belangrijk om bij te dragen aan de kosten als de huur en schoolgeld. “Geld dat ik erop verdien kan ik ook herinvesteren in mijn bedrijf en bijvoorbeeld een nieuwe voorraad efficiënte cookstoves,” zegt ze.

De meeste huishoudens in de stedelijke omgeving in Oeganda maken nog steeds gebruik van houtskool. Met de jaarlijkse groei van de stedelijke bevolking zijn er steeds meer retailers nodig om het koken op de verbeterde houtskool cookstove versneld te implementeren en voor velen toegankelijk te maken.

Zo heeft ook Angel van Noor Supermarkt, besloten om de stoves op te nemen in haar assortiment energiebesparende technologieën.

Meer weten over GreenSeat cookstove project > 

Confidental Infomation