fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Azië duurzaam: een utopie?

marieke150Lees nu de blog van onze collega Marieke Megens, carbon advisor van Climate Neutral Group, over haar reisavontuur in India met haar passie voor duurzaamheid. 

“Eind vorig jaar heb ik vijf weken door India gereisd. Wat een land. Contrast is op ieder facet van deze samenleving van toepassing. Het land is prachtig en lelijk tegelijk. Liefdevol en bruut. Arm en rijk. In opkomst en tegelijkertijd aan het afbreken.

Passie voor duurzaamheid

Wanneer je duurzaamheid een warm hart toedraagt en klimaatverandering één van je grootste zorgen is, zou je door een bezoek aan India gedeprimeerd kunnen raken. Je kunt echter ook geraakt worden door de prachtige bevolking en proberen door de vervuiling heen te kijken en hoop voor de toekomst te zien. Omdat ik ervan overtuigd ben dat verandering kan en gaat plaatsvinden, heb ik gekozen voor het laatste perspectief…

Publiek transport op schone brandstof – een goed begin!

Onze trip startte in Delhi. Niet de mooiste plek van India. Het verkeer, de armoede en slechte luchtkwaliteit benemen je letterlijk en figuurlijk de adem. Toch zijn hier lichtpuntjes te ontwaren. Naast de vele brede glimlachen die ons gedurende de dag geschonken worden, valt het me op dat de auto-risksja’s op Compressed Natural Gas (CNG) rijden. CNG is een veel schonere brandstof dan het verbranden van benzine en diesel. De Indiase regering heeft in 2000 al besloten haar publieke transport (bussen, taxi’s en autoriksja’s) over te zetten op CNG. Tussen 2000 en 2008 zijn als gevolg daarvan de CO₂ emissies met 72% gedaald en is de luchtkwaliteit in Delhi enorm verbeterd! Hopelijk vindt deze wetgeving navolging in andere Indiase steden en Aziatische landen.

Wil jij de blog verder lezen? klik hier >

delhi

Een greep uit het verkeer in Delhi

Windmolens-India4-met-dorp

Windmolens in India

Over Marieke:
Marieke Megens is carbon advisor en specialist op het gebied van Energie. Klimaatverandering is de grootste uitdaging waar de mensheid ooit mee te maken heeft gehad en Marieke is blij dat zij in haar functie bij Climate Neutral Group bij kan dragen aan de verandering die zo hard nodig is.

Marieke: “Ik ben blij dat ik samen met onze klanten kan bijdragen aan deze mooie projecten. Naast het feit dat er CO2 wordt gereduceerd en de duurzame transitie wereldwijd wordt versneld, worden door de komst van deze projecten enorme sociale stappen gezet. Een win-win dus.”

Download Factsheet Windenergie India in pdf >

Klik hier voor een overzicht van onze GreenSeat projecten.

Confidental Infomation