fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Kies voor groene nachtrust!

Amsterdam, 19 februari 2014

Vanaf vandaag maakt BookDifferent de CO2 uitstoot van 591.0000 individuele hotels inzichtelijk. Een Wereldprimeur! De groene en sociale hotelboekingssite BookDifferent toonde reeds als eerste ecolabels bij haar accommodaties, maar voegt daar nu een uniek en innovatief instrument aan toe. De CO2 voetafdruk van een accommodatie is zichtbaar in de vorm van een voetje met daarin het aantal kilo’s CO2. Hotels met een groen voetje hebben een lage uitstoot en zijn daarmee een betere keus dan de hotels met een rood voetje.

Positief effect
Met de CO2 voetafdruk geven we de consument nu een stem door te kunnen kiezen om te overnachten in een hotel met een beperkte CO2 uitstoot.” Ik verwacht dat er hierdoor meer accommodaties een verbeterslag zullen maken en actief aan het werk gaan met CO2 management”, aldus Lonneke de Kort, directeur Business Development en Sales van BookDifferent, die verwacht dat de invoering van de CO2 voetafdruk voor hotels een positief effect heeft op een verdere verduurzaming van de toeristische sector.

Wil jij jouw CO2 voetafdruk van je reis compenseren?
Boek een groene stoel met GreenSeat en ga naar ‘Jouw bijdrage’ om je hotelovernachting te compenseren:
Let op! De CO2 uitstoot is in tonnages!

 

Makkelijk én milieubewust
Er zijn steeds meer consumenten die kiezen voor producten die goed zijn voor henzelf én hun omgeving. De combinatie van de CO2 voetafdruk van BookDifferent en eco gecertificeerde hotels is hierbij een belangrijk hulpmiddel. Voor de zich steeds bewuster wordende consument is en blijft BookDifferent hét platform waar je gemakkelijk vakanties en reizen kunt boeken met minimale belasting voor het milieu. Lonneke de Kort: “Reizigers kunnen nu genieten van comfort en lokale gerechten een prachtige ambiance met respect voor mens en natuur. Door de 100% beste prijs garantie bewijst BookDifferent dat groen boeken zeker niet duurder hoeft te zijn.”

Partners
De CO2– uitstoot worden berekend met een rekenmodel dat is ontwikkeld door NHTV internationaal hoger onderwijs Breda. NHTV heeft dit model in nauwe samenwerking ontwikkeld met BookDifferent en de toeristische sector in het kader van het project ‘Carbon management for tour operators’ (CARMATOP). Het CARMATOP project won in het begin van dit jaar de Groene Veer 2015. GreenSeat is onderdeel van de CARMATOP en zeer trots met dit resultaat!

Klik hier voor het nieuwsbericht

Ga direct naar BookDifferent

Confidental Infomation