fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

2014 topjaar voor cookstoves

uganda1502014 was een jaar met veel impact voor ons Cookstove project!

Onze partners hebben in heel Oeganda 66.136 cookstoves gedistribueerd waardoor 330.680 mensen baat hebben van minder rook in huis is en van lagere energiekosten. De cookstove is immers efficiënter en schoner! Iedere stove bespaart een huishouden $200 per jaar, gezamenlijk goed voor een besparing van $6.613.600. Dit geld kan nu geïnvesteerd worden in scholing en gezondheid. Ook wordt er door de cookstoves 94.468 ton CO2 minder uitgestoten. Hierdoor blijven er 775.261 bomen gespaard. Deze zouden komend jaar zijn gekapt als men was blijven koken op de traditionele, inefficiënte en ongezonde manier.

co2

 

 

 

Vooruitzichten in 2015

In 2015 willen we ook huishoudens in afgelegen regio’s toegang geven tot de efficiënte cookstoves. Retailers spelen een belangrijke rol in het bereiken van onze doelgroep. Op onderstaande foto wordt een nieuwe retailer in Bulambuli, getraind. Zo profiteren de huishoudens en de mensen in de hele keten: van productie tot en met verkoop.

Wil je meer weten van dit cookstove project, klik dan hier, of bekijk direct de video.

uganda_october450

Confidental Infomation