fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

CARMATOP wint Groene Veer

VerenVerkiezing-150We zijn trots dat CARMATOP winnaar is geworden van de vakprijs voor duurzaam ondernemen! GreenSeat werkt samen met bedrijven, kenniscentra en hogescholen aan verduurzaming van de reisbranche. In het project CARMATOP (Carbon Management for Touroperators)  ontwikkelden we samen een CO2 Calculator, waarmee touroperators van elk reisonderdeel de carbon footprint kunnen uitrekenen. Deze tool is uniek in de wereld!

De vakprijs voor duurzaam ondernemen werd uitgereikt tijdens het ANVR Changes in Tourism evenement op de Vakantiebeurs. Het project heeft volgens de jury veruit de grootste impact, is uniek en innovatief, kan eenvoudig worden uitgedragen en trekt internationaal veel aandacht.

Helena Rey, Tourism Programme Officer, United Nations Environment Programme had veel waardering voor dit initiatief: “Het is de eerste integreerde tool die de carbon footprint van de hele reiskolom inzichtelijk maakt. Daarmee wordt duidelijk welke onderdelen van de reis het meest vervuilend zijn en geeft daarmee touroperators mogelijkheden hun reizen duurzamer te maken.”

Het project zal in maart 2015 worden opgeleverd.Een volgende stap is het ontwikkelen van een gemeenschappelijk label voor de consument.

Klik hier voor meer informatie

20150114_184646 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Team CARMATOP op ANVR Congres 2015

 

Confidental Infomation