fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

500.000’ste groene reiziger!

Goed nieuws; Onlangs heeft GreenSeat de 500.000ste groene reiziger verwelkomd! Om dit te vieren hebben we een extra project toegevoegd! Want meer reizigers zorgen voor meer impact!

Greenseat foto persbericht

Mrs. GreenSeat, Leonie Haakshorst: “We zijn trots op de 500.000’ste reiziger op een groene stoel! Het geeft aan dat de bereidheid om groener te reizen toeneemt.  Elke geboekte GreenSeat draagt bij aan een duurzamere toekomst en wordt geïnvesteerd in duurzame klimaatprojecten zoals windmolenparken, efficiënte houtovens en biogas-projecten”.

Wat wil de reiziger van de toekomst?

Reizen is natuurlijk fantastisch!  Toch heeft elke reis ongewild een negatieve impact op de wereld en daar willen reizigers steeds vaker hun verantwoordelijkheid voor nemen. GreenSeat helpt reizigers en reisorganisaties om groener te reizen. Zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van deze mooie wereld.

Reizigers gaan voor groen

Uit onderzoek blijkt dat 69% van de Nederlanders gelooft dat ze zelf iets aan het klimaat kunnen doen. GreenSeat is zo’n manier. GreenSeat helpt mensen om groener te reizen. In de praktijk zien we dan ook dat 20% van de reizigers kiest voor klimaatcompensatie wanneer ze de optie krijgen bij het boeken. Zij compenseren de  negatieve impact van broeikasgassen via klimaatprojecten in ontwikkelingslanden. De lokale bevolking profiteert mee door voordelen voor de gezondheid, inkomen en betere kansen op ontwikkeling..

500.000 mensen bevestigen het: “groene vakanties zijn nou eenmaal leuker!”

Efficiënte houtovens

Om groener reizen nog meer mogelijk te maken gaat GreenSeat een extra project steunen! De uitstoot van CO2 wordt nu ook gecompenseerd door investeringen in ons nieuwe houtovens project in Oeganda. Behalve dat dit project ontbossing tegengaat, bespaart een houtoven $110 aan hout aanschaf per familie per jaar. Het koken van een maaltijd met een houtoven is schoner dan een traditioneel open vuur. Dit scheelt het roken van 40 sigaretten per dag! Door de investeringen in het project kunnen de houtovens op grotere schaal worden geproduceerd. Dit zorgt voor werkgelegenheid en meer families kunnen over zo’n oven beschikken. Kortom, een win voor het klimaat en een win voor de lokale bevolking. Dat is nog eens een mooi effect van groener reizen!

140903-GS-koken-oeganda-label2

Confidental Infomation