fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Het verschil tussen CO2-neutraal en klimaatneutraal

Als je jouw reizen compenseert via GreenSeat, kies je voor CO2-compensatie en reis je CO2-neutraal. Een veelgebruikte term die daar op lijkt, is klimaatneutraal en klimaatcompensatie. De termen CO2– neutraal (CO2-compensatie) en klimaatneutraal (klimaatcompensatie) hebben echter wel verschillende betekenissen. Hieronder een korte toelichting.


CO
2-neutraal met CO2-compensatie
Door het verbranden van fossiele brandstoffen, zoals benzine en aardgas, wordt er veel CO2 uitgestoten. Vervoermiddelen zoals auto, bus, boot zorgen er dus voor dat er veel CO2-uitstoot in de atmosfeer terecht komt. Als je CO2-neutraal reist, heeft de CO2-uitstoot van jouw vervoermiddel echter geen impact op het klimaat. Het compenseren van CO2 noemt men CO2-compensatie.

Klimaatneutraal met klimaatcompensatie
Bij vliegen is het net wat anders. Vliegtuigen veroorzaken naast CO2 ook nog andere componenten in de atmosfeer, zoals roet, condens strepen en stikstofoxiden. Hierdoor is het effect van vliegen op het klimaat veel groter. De uitstoot van vliegreizen is namelijk meer dan alleen CO2. Als je ook al die andere gassen zou compenseren, reis je klimaatneutraal. Dit noemt men klimaatcompensatie.

De keuze van GreenSeat: CO2-neutraal reizen!
Bij GreenSeat hebben we ervoor gekozen om onze klanten CO2-neutraal te laten reizen. Door alleen de CO2 te compenseren, worden de kosten van de bijdrage overzichtelijker en betaalbaarder. Een retourvlucht van Amsterdam naar New York kost klimaatneutraal per persoon bijna €25, voor CO2-neutraal is dit bijna €13. Uit onderzoek bij reisorganisaties is gebleken dat er dan flink meer mensen bereid zijn om hun CO2 te compenseren als de bijdrage betaalbaar is. Dus liever 100.000 mensen die met CO2-compensatie €13 bijdragen, dan 10.000 die via klimaatcompensatie €25 betalen. Met het aanbieden van CO2-compensatie bereiken we veel meer mensen en kunnen we meer projecten opzetten.

Confidental Infomation