fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Winnares quiz geniet van Costa Rica!

Afgelopen voorjaar hebben duizenden groene reizigers de ‘Groener Reizen Quiz’ gespeeld. Door het beantwoorden van een aantal vragen over groener reizen kon je meedingen naar de verschillende prijzen. De hoofdprijs was een groene reis voor twee personen naar één van de groenste landen ter wereld; Costa Rica. De gelukkige winnares was Lieneke Gerzon! Lees hier haar reisverslag van deze prachtige groene reis.

Costa Rica 2013:

Wij vliegen op 1 juli om 10:00 uur, dat betekent om 7:00 uur op Schiphol zijn en wij besluiten om op zondag 30 juni te vertrekken naar hotel Marryot in Hoofddorp. Bijkomende voordelen: geen maandagochtend filestress, onze auto mag 3 weken gratis bij het hotel blijven staan en wij worden door de shuttlebus voor de vertrekhal afgezet en na afloop weer opgehaald.
De vliegreis gaat via Houston naar San José en duurt 18 uur. Vanaf het opstaan in Amsterdam tot weer naar bed gaan in hotel Balmoral in San Jose ben je ongeveer 24 uur onderweg en dat is best lang wellicht volgende keer toch maar een directe duurdere vlucht boeken [red. en direct vliegen is natuurlijk ook groener!]. In Costa Rica is het 8 uur vroeger dan in Nederland. Er verstrijken een paar onderbroken nachten, voordat je aan het nieuwe ritme bent gewend.

Op 2 juli vertrekken wij met de 4WD richting Sarepiqui rainforest. Dit is een tocht van ongeveer twee uur, dwars door het National park en is goed om te wennen aan de auto, de wegen (gaten in het wegdek ontwijken) en de nationale verkeersgewoonten (veel claxonneren en vooral in bochten rechts houden, want er kan zomaar in een bocht een tegenligger op jouw weghelft opduiken)

Op 3 en 4 juli verblijven wij in El Arenal, hier hebben wij de vulkaan bezocht. Deze vulkaan is voor het laatst in juli 1968 uitgebarsten, maar is nog steeds een van de meest actieve vulkanen die Costa Rica rijk is. Veel dieren gezien onder andere de Blue Curaçao, de White nose cuati en de Toekan.

Op 5 en 6 juli zijn wij in St. Helena nabij Monteverde. Op de weg hiernaartoe leek er aan de onverharde bergwegen (circa 35 km) geen einde te komen.
In Finca Valverde verblijven wij 2 nachten, waarna wij naar de Buena Vista lodge in Rincon de la Vieja verhuizen. Deze lodge ligt in de bergen, waardoor je prachtige vergezichten hebt. Hier hebben wij een combi tour geboekt. Eerst een wandeltocht over een tiental hangbruggen, daarna van een 450 meter lange water glijbaan geroetsjt. Na de lunch zijn we per paard naar de thermaal baden gereden. Hier zijn wij gestart met de sauna en daarna ons ingesmeerd met modder en tot slot gebadderd. De tocht terug naar de lodge verliep per tractor.

Deze prachtige reis hebben wij afgesloten bij Playa Samará. Waar we van de zee, de golven, de heerlijke restaurantjes en de laid-back sfeer hebben genoten.

Confidental Infomation