fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Vitas genomineerd voor Duurzame 100!

De verantwoordelijke voor GreenSeat, Vitas, is genomineerd voor de Duurzame Jonge 100! De Duurzame Jonge 100 is een toonaangevende lijst van 100 jonge mensen met de meest innovatieve en inspirerende initiatieven, ideeën en start-ups op het gebied van duurzaamheid in Nederland.

DJ100

Nederland kent vele jonge duurzame koplopers die ondanks hun jonge leeftijd de meest innovatieve projecten en organisaties neerzetten op het gebied van duurzaamheid. Deze jonge mensen laten de enorme potentie zien van de jonge generatie als geheel en brengen nieuwe manieren van denken en doen op inspirerende manieren in de praktijk. Toch blijft hun werk nog vaak onzichtbaar en genereert nauwelijks (media) aandacht buiten de bestaande jongeren netwerken. Hierdoor lijkt het onterecht alsof duurzaamheid niet leeft bij de jonge generatie, terwijl er heel veel jonge rolmodellen zijn! De Duurzame Jonge 100 gaat dit beeld veranderen door de 100 meest inspirerende jonge mensen een podium te geven. De nominatie van onze medewerker Vitas Kersbergen vind je online.

 

Generatie Groen

De huidige jonge generatie, ook wel Generatie Y genoemd of Millenium generatie, Digitial Natives, de Shuffle generatie, Strawberry generatie, Generation Next en Facebook generatie (om er maar een paar te noemen) is de generatie geboren na 1981. Het zijn de tieners en twintigers van deze tijd. Onderzoek laat zien dat deze jonge mensen zich ernstig zorgen maken over de toekomst van de planeet en hun zorgen willen vertalen in actie. Maar dan wel op onze eigen manier. Je zult ons dan ook niet snel de barricades op zien gaan zoals de generaties voor ons. Liever nemen we zelf het heft in handen en leveren we een zinvolle bijdrage aan een duurzamere wereld, op allerlei manieren. Met de DJ100 willen we jou kennis laten maken met de innovatieve start-ups, baanbrekende initiativen en inspirerende ideeën van Generatie Groen.

 

Geen ranking

De DJ100 is nadrukkelijk geen ranking. Dit vinden wij niet passen bij de manier van denken van onze generatie die gebaseerd is op waarden als ‘samenwerking’ en ‘verbinding’. Daarnaast willen we met de inspirerende jonge voorbeelden in deze lijst laten zien dat iedereen een bijdrage kan leveren aan een duurzamere toekomst, ook zonder gevestigde naam of hoge notering.

Lees verder op www.dj100.nl

Confidental Infomation