fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Vliegende Hollanders doen het ‘groener’ dan Duitsers en Belgen

Onderling verschil aantal boekingen GreenSeat via CheapTickets alleen maar toegenomen

Amsterdam, 4 juli 2013 – Het compenseren van je vlucht voor het milieu is populairder onder Nederlandse vliegreizigers dan bij onze ooster- en zuiderburen. Zo blijkt uit cijfers van de afgelopen drie maanden. Een substantieel aantal klanten bij CheapTickets.nl kiest bewust voor het compenseren van de CO₂ -uitstoot van hun vliegreis via het boeken van een ‘groene stoel’. In België is dat slechts de helft en in Duitsland nog minder van de klanten een GreenSeat via CheapTickets.de.

“Wellicht dat Nederlanders milieu-, maar ook prijsbewuster zijn”, zo probeert Lieke Fransen, Brand Manager bij CheapTickets.nl, het verschil te verklaren. “Sinds 1 januari 2013 is de compensatieregeling in Nederland aantrekkelijker geworden. Zo is bijvoorbeeld de bijdrage aan GreenSeat maximaal 5,50 euro op retourvluchten binnen Europa en ongeveer dertig euro voor verdere bestemmingen, zoals Azië en Australië. Dat is een schappelijk bedrag, waarmee mensen bovendien direct hun steentje bijdragen aan de financiering van duurzame en schone energieprojecten in ontwikkelingslanden.”

GreenSeat CO-compensatie in de lift: stijging van 86%
GreenSeat en CheapTickets.nl zijn al in 2008 een samenwerking aangegaan, waarbij consumenten tijdens het boekingsproces kunnen aanvinken of zij de CO₂ -uitstoot van hun vliegreis willen compenseren. En GreenSeat CO₂-compensatie zit nog steeds in de lift. In het eerste kwartaal van 2013 is het aantal ‘groene vliegreizigers’ dat boekt via CheapTickets.nl met maar liefst 86% gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal 2012. Lieke Fransen: “CheapTickets.nl wil hiermee klanten de mogelijkheid bieden om groener te reizen. Door middel van het tonen van energielabels bij de vluchten biedt de ticketvergelijker de klant de mogelijkheid om niet alleen een prijsbewuste keuze te maken, maar ook een milieubewuste”. 

Confidental Infomation