fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

GreenSeat introduceert de ‘Groener reizen Quiz’


PERSBERICHT

Snel iets leren over groener reizen met kans op een reis naar het Costa Rica
GreenSeat introduceert de ‘Groener reizen Quiz’
Utrecht, 18 februari 2013GreenSeat, de organisatie die reizigers in staat stelt om de CO₂ -uitstoot van hun auto-, bus-, trein- of vliegreis te compenseren, start vanaf vandaag met de ‘Groener Reizen Quiz’ om reizigers te laten zien hoe eenvoudig men in twee stappen groener kan reizen. Een van de prijzen die hiermee verdiend kan worden is een groene reis voor 2 personen naar het groenste paradijs Costa Rica. GreenSeat verwacht dat mede door deze actie te kunnen groeien naar haar ambitie van 1.000.000 groener reizigers per jaar, waardoor er meer geld vrijkomt voor de duurzame energieprojecten van GreenSeat in ontwikkelingslanden.

In de periode dat veel mensen hun (zomer)vakantie uitzoeken en boeken start GreenSeat met een ‘groener reizen quiz’ om mensen bewust te maken van het gemak waarmee ze hun vakantie een stukje groener kunnen maken. Twee op de drie Nederlanders geeft aan groener te willen reizen, maar slechts een factie daarvan doet dat ook daadwerkelijk. “Omdat veel mensen niet weten hoe ze dat kunnen doen. Terwijl iedereen op eenvoudige wijze via GreenSeat groener kan reizen, ” vertelt GreenSeat’s Sales & Marketing Manager, Vitas Kersbergen. Vanaf 18 februari 2013 zal de groener reizen quiz gespeeld kunnen worden op de Facebook en internetpagina’s van GreenSeat. Op speelse wijze kan men, door het beantwoorden van een aantal vragen over groener reizen meedingen naar de verschillende prijzen. De hoofdprijs is een groene reis voor twee personen naar een van de groenste landen ter wereld; Costa Rica. Hoe meer goede antwoorden een deelnemer geeft, hoe groter de kans dat de deelnemer een prijs wint.

 

“In 2015 willen wij graag één miljoen reizigers bereiken en helpen om groener op reis te gaan. Voor de kosten hoeft de consument het niet te laten. Met het bijboeken van GreenSeat CO2-compensatie voor een retourvlucht binnen Europa is men niet meer dan € 5,50 kwijt. Reist men verder, bijvoorbeeld naar Australië, dan is de gevraagde bijdrage rond de €30 per persoon. De berekening van de CO2­-uitstoot door GreenSeat is gebaseerd op het vervoermiddel in combinatie met de bestemming van de reiziger. Hierbij wordt de stelling gehanteerd “wie minder groen reist, mag ook iets meer betalen”, aldus Kersbergen.

 

De groener reizen quiz is te vinden op de website  www.GreenSeat.nl en de Greenseat FaceBook pagina

 

Note voor de redactie

GreenSeat maakt groener reizen voor particulieren mogelijk. Door consumenten te helpen om eerst te kiezen voor het groenste vervoersmiddel en daarna de CO2-uitstoot van de reis te compenseren. Consumenten kunnen gemakkelijk via de website of één van de 50 partners binnen de reiswereld  (o.a. ANWB reisdochters, Cheaptickets.nl, Baobab reizen en Sunny Cars autoverhuurbemiddeling) tegen geringe bijdrage de CO₂ van de reis te compenseren. GreenSeat is onderdeel van de Climate Neutral Group, een social venture met als doel om zoveel mogelijk bedrijven en particulieren te helpen om klimaatneutraal te worden, oftewel leven zonder negatieve impact op het klimaat. GreenSeat compenseert voor haar reizigers CO2-uitstoot door het opzetten van duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden. Daarnaast werkt GreenSeat aan het vergroten van het bewustzijn rondom groener reizen. Van elke euro die GreenSeat in 2011 uitgaf ging 76% direct naar de doelstelling van GreenSeat; groener reizen mogelijk maken.

 

Voor aanvullende informatie:

GreenSeat-Vitas Kersbergen- 030 232 6192 of Improve Communication –Ruud Nijhout – 0654 236300 (ruud@improve-network.nl)

Confidental Infomation