fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Compensatie CO2-uitstoot via GreenSeat in 2013 nog aantrekkelijker

GreenSeat, de organisatie die reizigers in staat stelt om de CO₂ -uitstoot van hun auto-, bus-, trein- of vliegreis te compenseren, start vanaf januari 2013 met een vernieuwde aanpak. De gevraagde bijdrage van reizigers voor compensatie krijgt daardoor een aangenamere prijsstelling. GreenSeat verwacht dat door deze nieuwe methode het aantal groene reizigers verder zal gaan stijgen en er daardoor meer geld vrijkomt voor de duurzame energieprojecten van GreenSeat in ontwikkelingslanden.

Vanaf januari 2013 zal door de nieuwe aanpak het bijboeken van GreenSeat CO2-compensatie voor een retourvlucht binnen Europa niet meer dan € 5,50 gaan bedragen. Reist men veel verder, bijvoorbeeld naar Australië, dan is de gevraagde bijdrage rond de €30 per persoon. In het afgelopen jaar koos gemiddeld één op de vijf reizigers ervoor om via reisorganisaties die de GreenSeat optie aanboden hun CO₂-uitstoot te compenseren. Doordat de financiële drempel om te compenseren dit jaar veel lager wordt, is de verwachting dat het aantal deelnemers zal stijgen.  De berekening van de CO2­-uitstoot door GreenSeat is gebaseerd op het vervoermiddel in combinatie met de bestemming van de reiziger. Hierbij wordt de stelling gehanteerd “wie minder groen reist, mag ook iets meer betalen”. De nieuwe aanpak houdt in dat er uitsluitend nog CO₂-uitstoot wordt gecompenseerd.

 

Vitas Kersbergen, Sales & Marketing van GreenSeat, in een toelichting: “In 2015 willen wij graag één miljoen reizigers bereiken en helpen om groener op reis te gaan. Deze nieuwe stap is voor ons de basis om door te kunnen groeien naar de 1 miljoen groene reizigers. Recent onderzoek heeft laten zien dat er bij de consument een groot draagvlak is voor deze nieuwe aanpak waarbij via reisorganisaties alleen nog de CO2­-uitstoot wordt gecompenseerd. Reizigers compenseren daardoor niet meer alle broeikasgassen die impact hebben op het klimaat. Daardoor wordt de gevraagde bijdrage ook toegankelijker en is de verwachting dat steeds meer mensen gaan meedoen. Hierdoor kunnen wij uiteindelijk weer veel meer duurzame energieprojecten gaan steunen.”
Confidental Infomation