fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Zeilend naar een duurzaam Aruba

Een grote inspiratie op het gebied van groener reizen, is voormalig astronaut Wubbo Ockels. Hij en zijn crew vertrokken in november met het zeilschip Ecolution naar Aruba. Het milieuvriendelijke schip heeft de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid aan boord. Uiteindelijk gaat Ockels de Arubaanse regering helpen met het opzetten van duurzame projecten.

De reis

Na wat problemen met het weer en na wat reparaties aan de boot zelf, zijn de 8 bemanningsleden al een flink eind op weg en komt Aruba iedere dag een stukje dichterbij. Eén van de bemanningsleden houdt regelmatig een dagboek bij, waar alle ervaringen tijdens de reis uitvoerig in beschreven worden. De verslagen, foto’s en video’s kun je hier bekijken. Eenmaal aangekomen, is het de bedoeling dat Wubbo en zijn team de Arubaanse regering gaan helpen met het opzetten van projecten op het gebied van duurzaamheid.

De Ecolution

De Ecolution is een energiezuinig en onderhoudsvriendelijk zeil- en woonschip. Het schip is in alle omstandigheden makkelijk en veilig te hanteren. Daarnaast biedt het voldoende energie om lange zeiltochten te maken en langdurig te ankeren.  Het schip vaart – voor zover mogelijk – onafhankelijk van fossiele brandstof en biedt huiselijke comfort voor 6 tot 8 personen.
(bron: http://nl.aruba.com/ecolution/)

Wie is Wubbo Ockels?

Wubbo Ockels is een Nederlandse natuurkundige, ruimtevaarder, piloot en hoogleraar. Wubbo Ockels maakte in 1985 als eerste Nederlander een vlucht door de ruimte. Op dit moment is Wubbo Ockels hoogleraar duurzame technologie aan de Technische Universiteit Delft. Hij is vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Hij is jaarlijks terug te vinden in de, door Trouw gepubliceerde, top 10 van de ‘duurzame 100’, een lijst met 100 Nederlanders die actief zijn op het gebied van duurzame ontwikkeling.

 

Confidental Infomation