fbpx
 
Bevindt zich onderaan de pagina!

Maak je keuze

Een frisse wind in India?

Je vindt het fantastisch of je hebt er niks mee….het vakantieland India. De liefhebbers genieten van de intrigerende cultuur, de intensheid van de mensen en de geschiedenis. Maar iedereen die ooit in India is geweest weet ook dat het een heel vies land is. Dagelijks ademen de miljoenen inwoners van India zwaar vervuilde lucht in. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat Indiërs toegang krijgen tot schone en betrouwbare energiebronnen. GreenSeat maakt zich met het windenergieproject in India dan ook sterk voor een frisse wind! Goed voor het klimaat, de Indiërs zelf én fijn als je bijvoorbeeld zelf naar India afreist.

India 32.000 keer vuiler dan de VS

Zoals we al zeiden is India sterk vervuild. Het is zelfs één van de meest vervuilende landen ter wereld. Uit onderzoek is gebleken dat de vervuiling in India 32.000 keer zwaarder is dan dat in de Verenigde Staten is toegestaan. De zwaar vervuilde lucht kan de luchtwegen aantasten en bevat zelfs kankerverwekkende stoffen. Niet goed voor de inwoners van India en die vervuiling is ook nog eens slecht voor het klimaat.

Windenergie voor een betere toekomst

De regering van India ziet dit ook als een probleem. Daarom kreeg India al in 1992, als een van de weinige landen ter wereld, een ministerie voor duurzame energie, het zogeheten ‘Ministery of New and Renewable Energy’. Toch wordt het leeuwendeel van de energiebehoefte in India nog ingevuld door conventionele opwek van energie. Dit komt onder anderen doordat de opstartkosten voor een windmolenpark per megawatt hoger liggen, dan voor centrales voor fossiele brandstoffen. GreenSeat investeert daarom in windenergieprojecten in de zuidelijk gelegen regio’s Karnataka en Gujarat, om ervoor te zorgen dat er meer schone energie wordt opgewerkt. Dankzij deze projecten zijn lokale huishoudens niet alleen meer afhankelijk van energie van sterk vervuilende kolencentrales, maar hebben ze toegang tot schone energie voor een normale prijs. Een stapje in de groene richting dus!

Schone omgeving en meer werkgelegenheid

Andere voordelen is het verbeteren van de plaatselijke economie. Dankzij het project zijn er op dit moment 28.000 banen gecreëerd en de verwachting is dat dit aantal zal groeien naar 84.000 in 2020 3n 113.000 banen in 2030. Door de het stimuleren van windenergie in India hopen wij bij te dragen aan het verbeteren van de leefomgeving voor de bewoners in India en het land nét iets minder vies te maken.

Confidental Infomation